Veelgestelde vragen

Hier vind u de meest gestelde vragen en antwoorden over onze producten en werkwijze. Staat uw vraag er niet tussen? Vraag meer informatie aan of bel naar (077) 396 11 22. Wij helpen u graag verder!

Algemeen

Algemeen
Ik wil een aanvraag versturen, maar zie geen mailadres?

Dat klopt, wij werken namelijk met formulieren. Zo hebben we uw gegevens meteen compleet en komt het bij de juiste afdeling binnen. Aan de hand van uw vraag kiest u het juiste formulier:

 

Kan ik vandaag nog langskomen voor een afspraak?

Ja, volgens openingstijden van onze showrooms bent u van harte welkom. Wilt u zeker zijn van uitgebreid en persoonlijk advies? Plan een gratis adviesgesprek of bel vooraf naar de showroom.

 

Producten

Producten
Ik heb beslagen ramen bij dubbel glas, mag dit?

Beslagen ramen bij dubbel of HR++ glas mag aan de binnen- en buitenzijde. Heeft u last van condens tussen de ruiten? Neem direct contact met ons op, indien u ramen en deuren heeft van Bohaco.

Beslaan buitenzijde:
Als de ramen aan de buitenzijde beslaan heeft dit te maken met de hoge luchtvochtigheid buiten en de lage buitentemperatuur. Eigenlijk is het een bewijs van hoge warmte-isolatie van uw glas. Het verdwijnt vanzelf wanneer de buitentemperatuur stijgt en de luchtvochtigheid daalt.

Beslaan binnenzijde:
Beslagen ramen aan de binnenzijde heeft te maken met hoge luchtvochtigheid binnen en een lage buitentemperatuur. Hoe beter isolerend uw glas is, des te kleiner het risico op condensvorming aan de binnenzijde. Daarnaast kunt u dit oplossen door beter te ventileren.

Voor uitgebreide toelichting leest u het artikel over condensvorming bij dubbel glas of HR++ glas.

Hoe zet ik mijn draaikiepramen op zomer- of winterstand?

De zomer- en winterstand is toegepast bij onze kunststof kozijnen vanaf 2014. In een handige video leggen we u graag uit hoe u makkelijk de verschillende standen kunt instellen.

Mijn deur valt niet goed in het slot.

De kunststof en aluminium deuren van Bohaco vallen vanzelf in het slot. Hierdoor ontstaat er wrijving bij de dagschoot. Door deze eens per jaar in te vetten blijft dit tot het minimum beperkt. Dit verhoogt de levensduur van de dagschoot. Waar breng je het vet aan? Dat laten we graag zien in een onderhoudsvideo

Mijn draaikiepraam gaat niet makkelijk op kiepstand.

Het is verstandig om het beslag van uw kunststof of aluminium kozijnen jaarlijks te ontdoen van zand en vuil. Vervolgens smeert u de bewegende delen rondom de kozijnvleugel in met een multispray. Waar zit het beslag? En welke bewegende delen moet ik niet vergeten? Bekijk de onderhoudsvideo hier.

Wat kosten kunststof kozijnen?

De meest gestelde vraag in onze showrooms is toch wel “wat kost een kunststof kozijn eigenlijk”. En ook op internet is de zoekterm “prijzen kunststof kozijnen” een absolute favoriet. Dit is natuurlijk een begrijpelijke vraag. Want voordat u zich echt gaat verdiepen in de materie, wilt u eerst weten of de voorgenomen investering binnen uw mogelijkheden past. Op veel websites worden concrete prijzen genoemd en vergeleken en de een lijkt nog goedkoper dan de ander. Maar let op, want zonder exacte maten is het erg lastig om precies te vertellen wat de kosten zijn. Vraag dus altijd een offerte op maat aan zodat u niet voor onaangename verrassingen komt te staan.

We kunnen natuurlijk wel een voorzichtige richtlijn geven van de kosten. Wanneer u in een rijhuis woont zult u moeten rekenen op zo’n 25.000 euro in totaal. Omdat ze echter vrijwel een leven lang meegaan, nauwelijks onderhoud vergen en zeer energiezuinig zijn, is het echter een investering die zich als het ware vanzelf terugbetaalt. Daarnaast zijn er landelijk en gemeentelijke subsidies die daarbij kunnen helpen.

Bespaar ik energie met (nieuwe) ramen en deuren?

Heeft u nog oude ramen en deuren? Of zelfs nog enkel glas? Kom dan in actie en investeer in nieuwe kozijnen met isolerend glas. Hiermee bespaart u flink op de energierekening! Hoeveel dat precies is, is natuurlijk per huishouden en woonsituatie verschillend. Toch hebben we in een gemiddelde besparing in kaart gebracht.

Heeft u deze investering al gedaan? Dan hebben wij nog eenvoudige tips om energie te besparen met uw ramen en deuren.

Vervangen HR++ glas in bestaande kunststof kozijnen voor triple glas?

Wanneer de kozijnen van Bohaco zijn, dan kijken we of het mogelijk is. Dit is namelijk afhankelijk van de leeftijd van de kozijnen, glaslatten en dikte van het glas. Wanneer u geen kozijnen heeft van Bohaco, kunnen we u helaas niet verder helpen.

Opdracht

Opdracht
Hoe lang is de levertijd?

De levertijd is opgebouwd uit de productie- en montagetijd. Hierdoor kan de levertijd per product en situatie variëren. Voor een actuele levertijd voor uw situatie kunt u telefonisch contact opnemen. Door drukte en personeelstekort zijn de levertijden enorm opgelopen. Dus gaat u aanbouwen, renoveren of nieuwbouwen? Plan zodra het kan een gratis adviesgesprek in.

Hoe kan ik de offerte digitaal ondertekenen?

Via het programma Adobe Acrobat kunt u op de computer digitaal ondertekenen. Hoe u dit doet leggen we in vier makkelijke stappen uit. Daarna kunt u de offerte geheel retour sturen. Heeft u dit programma nog niet? Er staat in het artikel ook een link waar u dit kunt downloaden.

Ik heb de offerte ondertekend en nu?

Gaan wij aan de slag om uw producten in orde te maken. Dit doen we in verschillende stappen:
– Opdrachtbevestiging voor u én ons ter controle of alles klopt.
– Inmeten definitieve maatvoering bij u thuis.
– Plannen montagedatum.
– Monteren en opleverpunten.

De uitgebreide uitleg over onze werkwijze leest u hier.

 

Subsidie en lening

Subsidies en leningen
Krijg ik subsidie voor het vervangen van kozijnen?

Het vervangen van uw glas naar HR++ of triple glas is één van de isolatiemaatregelen waardoor u recht heeft op ISDE (investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing). Een voorwaarde is dat als u triple glas kiest, u ook de kozijnen moet vervangen. Kiest u voor HR++ glas? Dan is ons advies om ook uw kozijnen te vervangen. De kunststof kozijnen zijn door de jaren heen sterk verbetert in de isolatiewaarde. Daardoor draagt ook het kozijn bij aan de isolatie van uw woning.

Energiebespaarlening ook voor vervangen van kozijnen?

De energiebespaarlening wordt aangeboden door het Nationaal Warmtefonds. Bent u bewoner of eigenaar van een bestaande woning? Dan kunt u deze lening aanvragen. Dit kunt u gebruiken voor nieuwe kozijnen met hoogrendementsglas, alleen hoogrendementsglas en/of isolerende deuren.