Kunststof Kozijnen

Kunststof kozijnen – duurzaam en individueel design

Kunststof kozijnen van Bohaco zijn duurzaam, bieden veiligheid en zijn bovendien zeer stijlvol. Want ramen zijn immers karakteristiek voor de uitstraling van uw woning. Het kunststof profiel waaruit de kozijnen zijn opgebouwd, is loodvrij en recyclebaar. Bovendien hebben de kunststof ramen van Bohaco een extra sterke gegalvaniseerde staalversterking bij iedere afmeting. Ook hebben zij de hoogste isolatiewaarde op het gebied van warmte en geluid. Voor optimale inbraakpreventie is ieder kunststof kozijn uitgerust met het beste hang- en sluitwerk dat voldoet aan de strengste veiligheidseisen.

Voordelen kunststof kozijnen:

 • Veel variaties en kleuren mogelijk.
 • Houtlook mogelijk door middel van folie met houtnerf.
 • Toepassing glas in lood mogelijk
 • Op maat gemaakt voor uw persoonlijke situatie

Bel of mail mij terug  Bezoek showroom

Voordelen kunststof kozijnen:

 • Veel variaties en kleuren mogelijk.
 • Houtlook mogelijk door middel van folie met houtnerf.
 • Toepassing glas in lood mogelijk
 • Op maat gemaakt voor uw persoonlijke situatie

Maak een afspraak  Vraag informatie aan

Vind een showroom bij u in de buurt!
Showrooms

Alliance Elegant kozijn

Kunststof kozijn met de uitstraling van een elegant houten kozijn.

 

Dit kunststof kozijn is de nieuwste variant in de houtlook kozijnen van Bohaco. Uniek aan dit kozijn is het slanke aanzicht in combinatie met het rechte en hoekige uiterlijk.

Voordelen:

 • Slank aanzicht
 • Houtlook: rechte verbinding in hoeken
 • 100% rechte dagkant
 • Terugliggende horizontale tussenlijnen
 • Wit, crème en renolit folie

Alliance Exclusief kozijn

Kunststof kozijn met de uitstraling van een stijlvol houten kozijn

 

Dit kunststof kozijn onderscheidt zich door zijn rechte en hoekige uiterlijk. Een kenmerk dat typisch is voor houten kozijnen in diverse Nederlandse bouwstijlen.

Voordelen:

 • Houtlook: rechte verbinding in de hoeken
 • 100% rechte dagkant
 • Terugliggende horizontale tussenlijnen
 • Wit, crème en renolit folie

Alliance kozijn

Kunststof kozijn met de uitstraling van een nostalgisch houten kozijn.

 

De Alliance heeft dezelfde vorm als het basis verdiepte kunststof kozijn van Bohaco. Met zijn verfijnde en warme uitstraling, past dit
vriendelijk ogende kozijn bij veel bouwstijlen.

Voordelen:

 • Houtlook: rechte verbinding in de hoeken
 • Wit, crème en renolit folie

Standaard verdiept

Het basis verdiepte kunststof kozijn van Bohaco.

 

Voordelen:

 • Grote diversiteit aan kleuren
 • Schuine verbinding in hoeken
 • Wit, crème en renolit folie

Traditioneel kunststof kozijn

Het traditionele kunststof kozijn van Bohaco kenmerkt zich door een vlak profiel. Dit zijn de kunststof ramen zoals ze al vanaf het begin gemaakt worden. Een duurzame en voordelige oplossing wanneer u kiest voor ramen van kunststof.

 

Voordelen:

 • Schuine verbinding in hoeken
 • Grote diversiteit aan kleuren
 • Wit, crème en renolit folie

Doe inspiratie op en bekijk referenties voor kunststof kozijnen

Wat u nog meer moet weten over kunststof kozijnen:

Uit welke kleuren kan ik kiezen?
Aan de ene kant vindt u het natuurlijk belangrijk dat uw nieuwe kozijnen duurzaam zijn en technisch goed functioneren. Aan de andere kant is het natuurlijk ook belangrijk dat ze er mooi uit zien. Want ze bepalen immers mede de uitstraling van uw woning. Vandaar dat u bij de keuze voor kunststof ramen een ruime keuze heeft in kleuren. Zo sluit u makkelijk aan bij de stijl van uw huis. Ofschoon er dus veel mogelijk is op het gebied van kleur, zien we toch vaak dat klanten kiezen voor een aantal populaire kleuren. Vandaar dat we deze hier graag opsommen: Wit (9010/9016), crème (9001), antraciet (7016), monumentengroen (6064), staalblauw (5011), dennengroen (6009). Hoewel de nummers achter de kleuren verwijzen naar RAL kleuren, is het belangrijk om te zeggen dat bij kunststof deze kleuren niet exact overeenkomen. De RAL nummers moet u dan ook opvatten als een referentie.

Houtnerf folie en houtdecor folie - Wat is het verschil?
 

Omdat kunststof kozijnen vaak gekozen worden als vervanger voor houten kozijnen, vinden klanten het belangrijk dat hun nieuwe kozijnen de uitstraling hebben van echt hout. Hieruit volgt vaak de keuze voor het toepassen van houtnerf folie of houtdecor folie. Maar wat is nu het verschil tussen deze twee keuzes? Houtnerf folie is een zogenaamde Renolit folie in een effen kleur met een houtnerf structuur. Hiermee geeft u het kozijn de uitstraling van een geschilderd houten kozijn en profiteert u toch van het onderhoudsvriendelijke karakter van kunststof. Houtdecor folie verschilt hiervan doordat het geen effen kleur heeft, maar een uitstraling van blank gelakt hout. Hierbij behoren bekende houtsoorten zoals verschillende tinten eiken, mahonie of walnoot tot de mogelijkheden.

Beide folies zijn industrieel en permanent bevestigd aan het kozijnprofiel. Ook zijn ze van een duurzame kwaliteit en hebben een zelfde levensduur als het kozijn.

Met houtlook hoekverbinding, wel zo mooi!
Door middel van de introductie van de houtlook hoekverbinding zo’n 10 jaar geleden, vond er een revolutie plaats in de uitstraling van kunststof kozijnen. Tot op dat moment werd een kunststof kozijn  in de hoeken volledig gelast. Hierdoor ontstond er aan de binnen- en buitenzijde een schuin braampje dat afgesneden werd. Voor veel liefhebbers van hout en twijfelaars over kunststof een reden om niet voor een kunststof raam te kiezen.

Bij het maken van de rechte verbinding lassen we het gehele kozijn , behalve het buitenste deel, waarvoor we een mechanische verbinding gebruiken. Dankzij de komst van de rechte verbinding in de hoeken was er aan de buitenzijde echter geen verschil meer met houten kozijnen. Een weliswaar klein, maar voor klanten belangrijk detail was hiermee eindelijk werkelijkheid. Een mooie verbetering, terwijl de stabiliteit van het kozijn gewaarborgd is gebleven.

Wat kosten kunststof kozijnen?

De meest gestelde vraag in onze showrooms is toch wel “wat kost een kunststof kozijn eigenlijk”. En ook op internet is de zoekterm “prijzen kunststof kozijnen” een absolute favoriet. Dit is natuurlijk een begrijpelijke vraag. Want voordat u zich echt gaat verdiepen in de materie, wilt u eerst weten of de voorgenomen investering binnen uw mogelijkheden past. Op veel websites worden concrete prijzen genoemd en vergeleken en de een lijkt nog goedkoper dan de ander. Maar let op, want zonder exacte maten is het erg lastig om precies te vertellen wat de kosten zijn. Vraag dus altijd een offerte op maat aan zodat u niet voor onaangename verrassingen komt te staan.

We kunnen natuurlijk wel een voorzichtige richtlijn geven van de kosten. Wanneer u in een rijhuis woont zult u moeten rekenen op zo’n 25.000 euro in totaal. Omdat ze echter vrijwel een leven lang meegaan, nauwelijks onderhoud vergen en zeer energiezuinig zijn, is het echter een investering die zich als het ware vanzelf terugbetaalt.

Levensduur - Kunststof kozijnen zijn duurzaam
Kiest u voor Bohaco kunststof kozijnen, dan kiest u voor een duurzaam product. Over het algemeen gaan kunststof kozijnen een generatie lang mee. En dit vrijwel zonder enig onderhoud. Bovendien bevatten de kozijnen gerecycled materiaal en zijn ze zelf volledig recyclebaar. Het kunststof materiaal waaruit de kunststof kozijnen bestaan, is tot wel 10 keer herbruikbaar voor nieuwe kozijnen. Dus dat is minder belastend voor het milieu. Daarmee is een kunststof kozijn een duurzaam product. De levensduur van de kunststof profielen is uitvoerig getest door een onafhankelijk onderzoeksinstituut die een mogelijke functionele levensduur tot 50 jaar afgeeft. Omdat gevelelementen in Nederland bijzonder zijn (kozijnen en draaidelen hebben vaak een verschillende kleur / buitenzijde en binnenzijde hebben vaak een verschillende kleur/ toepassing van zeer grote gevelelementen) geldt dit alleen voor producten die in Nederland gemaakt zijn. En dat is bij de kunststof kozijnen van Bohaco natuurlijk het geval.

Daarnaast dragen Bohaco kunststof kozijnen op de volgende manieren bij aan het hergebruik van kunststof materiaal:

 • Het kunststof productieafval dat vrijkomt bij de productie van de kozijnen wordt verwerkt tot grondstof voor nieuwe kozijnen
 • In ieder kunststof kozijn wordt standaard gerecycled materiaal toegepast
 • Wanneer u de oude kunststof kozijnen laat vervangen door nieuwe Bohaco kozijnen, worden de oude kozijnen meegenomen. De materialen (glas, staal, kunststof) worden gesorteerd en het kunststof wordt hergebruikt in de productie van nieuwe kunststof.

 

Flink besparen op uw energierekening
Oude kozijnen met oud glas hebben een vele mindere isolatie dan nieuwe kunststof kozijnen met HR++ of zelfs triple glas. Door uw oude kozijnen te vervangen door nieuwe kunststof kozijnen met HR++ glas bent u per jaar enkele honderden euro´s minder aan energiekosten kwijt. Hoeveel u precies zult besparen is moeilijk te zeggen en afhankelijk van allerlei factoren. Wel is er informatie over gemiddelde besparing per huistype en uitgangssituatie. Benieuwd naar hoeveel u kunt besparen op uw energierekening? Lees dit artikel over energiebesparing met kunststof kozijnen.

Nooit meer schilderen en geen schilderkosten meer!
Door de aanschaf van kunststof kozijnen bent u voorgoed verlost van kozijnen schilderen. Een terugkerende en tijdrovende klus. Want wanneer u het goed wilt doen loopt u jaarlijks het schilderwerk na om te controleren en waar nodig bij te werken. Gemiddeld is het buiten schilderwerk eens in de 5 a 10 jaar aan de beurt voor groot onderhoud. U kunt ervoor kiezen deze werkzaamheden zelf uit te voeren. Vaak wordt er toch ook gekozenen voor een vakman. Afhankelijk van uw woningtype kost kozijnen schilderen zo’n € 1000,- tot € 6000,-. Bij een verwachte levensduur van de kozijnen van 50 jaar (volgens onderzoek van BDA Geveladvies) bespaart u zo’n 5 tot 10 schilderbeurten. Het investeren in duurzame kunststof kozijnen levert daarmee een flinke besparing op. Lees meer over de besparing op schilderkosten.

Kunststof kozijnen schoonmaken
Kunststof kozijnen schoonmaken is heel eenvoudig. Toch krijgt Bohaco vaak vragen van bezoekers die de aanschaf van nieuwe kozijnen overwegen over hoe zij deze het beste kunnen schoonmaken. Heel vreemd is dat niet, want er doen veel indianenverhalen de ronde over welke manier het beste is. Bohaco adviseert altijd de kozijnen mee te nemen in de poetsbeurt bij het ramen lappen. Hoe u kunststof kozijnen het beste precies kunt schoonmaken, leest u hier.

Welk onderhoud hebben mijn kozijnen nodig?
Wanneer u uw oude houten kozijnen vervangt voor nieuwe kunststof exemplaren, weet u 1 ding zeker. Het schuren en schilderen is verleden tijd. Al met al is dit ook een van de meest gehoorde redenen van klanten om te kiezen voor kunststof. En hoewel u door deze keuze flink tijd bespaart in het onderhoud, bestaat er geen volledig onderhoudsvrij kozijn. Bohaco adviseert daarom voor al haar kozijnen het volgende onderhoud.

Smeren van de bewegende delen

Ten eerste is het verstandig om het beslag jaarlijks te ontdoen van zand en vuil, waarna u alle bewegende delen rondom de kozijnvleugel smeert met WD-40.

Invetten van de dagschoot

Ten tweede is het belangrijk om bij kunststof deuren eens per jaar de dagschoot in te vetten. De kunststof deuren van Bohaco vallen normaal vanzelf in het slot. Iedere keer als uw deur sluit, ontstaat er namelijk wrijving bij de dagschoot. Door het invetten, blijft dit tot een minimum beperkt. Hierdoor wordt de levensduur van de dagschoot verhoogd. Anders kan deze door toenemende wrijving uiteindelijk afbreken en dient deze vervangen te worden.

 

Nieuwe profielserie

Om te voldoen aan de steeds hogere isolatie eisen introduceert Bohaco een nieuwe profielserie voor haar kunststof kozijnen. Met deze nieuwe profielserie speelt Bohaco in op de nieuwste eisen op het gebied van duurzaamheid en duurzaam wonen. De nieuwe serie is vernieuwd op een aantal belangrijke punten. Dit zorgt voor een aantal belangrijke voordelen. Lees meer over de nieuwe profielserie…

Onbezorgd op uw gemak

Onbezorgd op uw gemak

Bohaco producten verhogen de veiligheid van uw huis, zodat u zich heerlijk onbezorgd op uw gemak kunt voelen. Bohaco adviseert ten allen tijden ramen, deuren en serres die ruimschoots voldoen aan de strengste veiligheidseisen.

Informatie aanvragen Lees meer