Horren

Horren – haal alleen het goede van buiten naar binnen!

Met horren in uw ramen en deuren, kunt u pas echt gaan genieten van optimaal wooncomfort. Ze bieden u de mogelijkheid vervelende insecten buiten de deur te houden en alleen het goede naar binnen te halen. Daarom heeft u bij Bohaco de keuze uit diverse soorten horren, zo is er voor iedere situatie een passende oplossing. Met horren van Bohaco ventileert u probleemloos uw woning en geniet u van een gebruiksvriendelijk en duurzaam kwaliteitsproduct.

Voordelen horren:

 • Houdt vervelende insecten buiten de deur
 • Geniet van een ongestoorde nachtrust
 • Probleemloos uw woning ventileren
 • Aangepast op de Bohaco producten

Bel of mail mij terug  Bezoek showroom

Voordelen horren:

 • Houdt vervelende insecten buiten de deur
 • Geniet van een ongestoorde nachtrust
 • Probleemloos uw woning ventileren
 • Aangepast op de Bohaco producten

Maak een afspraak  Bezoek showroom

Wat moet u nog meer weten over horren:

Welke soorten horren zijn er?

Iedere situatie vraagt om een andere invulling, daarom biedt Bohaco u horren op maat. U heeft de keuze uit;

 • Inzethor: De inzethor is toepasbaar in uw kunststof of aluminium draai-/ kiepkozijn, en is eenvoudig eruit te halen. Het gaas van een inzethor is gespannen in een frame waardoor het gaas altijd zichtbaar is.
 • Plissé hordeur: De plissé hordeur is toe te passen bij kunststof en aluminium deuren, openslaande tuindeuren en hefschuifpuien. Het gaas van de plissé hordeur is alleen zichtbaar als hij is geopend. Is de plissé hordeur gesloten? Dan is alleen de treklijst zichtbaar.
 • Hordeuren: Een hordeur is toepasbaar in een kunststof of aluminium deur en bij hefschuifpuien. De hordeur is een vast geheel en altijd zichtbaar.
Wat is er mogelijk op het gebied van kleuren en afwerking?

De horren bij Bohaco zijn verkrijgbaar in diverse RAL kleuren, passend bij uw kunststof of aluminium kozijnen. Daarnaast heeft u nog de keuze uit zwart of grijs gaas. Bohaco levert de horren standaard met zwart gaas. Zwart gaas heeft een aantal voordelen, het zorgt er onder andere voor dat u goed naar buiten kunt kijken. Verder zorgt zwart gaas voor een betere UV-bestendigheid en heeft het een langere levensduur dan grijs gaas.

Hoe maak ik mijn horren schoon?

Niet alleen het schoonmaken van uw kunststof of aluminium kozijnen is belangrijk, ook het schoonmaken van uw horren is belangrijk. Deze zijn eenvoudig met het poetsen van uw kozijnen mee te nemen.

 • Maak de hor eerst stofvrij. Pak de stofzuiger erbij en zuig voorzichtig het stof van uw hor. U kunt hiervoor het beste een opzetstukje met borsteltje gebruiken.
 • Vervolgens gaat u met een vochtige doek of zachte borstel voorzichtig langs het frame en horgaas. Let op dat u hiervoor géén schoonmaak middelen gebruikt, hierdoor kan uw hor beschadigen of verkleuren. U kunt hiervoor het beste lauw warm water gebruiken.
 • Veeg de hor daarna voorzichtig met een droge doek na.
Horren en huisdieren

Een hor is erg handig om ongewenste insecten buiten te houden, maar hoe komt uw huisdier dan naar binnen/buiten? Indien u kiest voor een vaste hordeur kunnen wij deze uitrusten met een honden- of kattenluikje. Daarnaast is het mogelijk om te kiezen voor een zwaarder gaassoort, dit zorgt ervoor dat uw hor minder snel beschadigt. Kortom, ook met een huisdier kunt u genieten van optimaal wooncomfort, onze verkoopadviseurs adviseren u graag bij het maken van de juiste keuze.

Het gebruik van horren bij allergieën

Bij het gebruik van een hor, maakt u het mogelijk om te ventileren, zonder dat er ongewenste insecten uw woning binnen komen. Het is nu ook mogelijk om uw hor te bestellen met een speciaal pollenwerend gaas, ideaal voor als u veel last heeft van hooikoorts. Het pollenwerend gaas is echter alleen toe te passen bij een vaste hor, zoals een inzethor of hordeur.

Doe inspiratie op en bekijk referenties voor horren:

renoveren

Compleet productprogramma

Bohaco produceert en verkoopt kunststof en aluminium ramen, deuren en serres. Naast deze producten kunt u  bij Bohaco ook terecht voor aanvullende producten zoals zonneschermen, rolluiken, een hor of garagedeur. Op één plek; het hele plaatje compleet.

Informatie aanvragen