Aluminium kozijnen

Aluminium kozijnen van Bohaco bieden uitgebreide mogelijkheden voor individueel design, zijn zeer duurzaam en bieden veiligheid. Ramen zijn karakteristiek voor de uitstraling van je woning. De aluminium profielen waaruit de kozijnen zijn opgebouwd bieden uitgebreide constructietechnische mogelijkheden voor architectonisch design.

Voor optimale inbraakpreventie is ieder aluminium kozijn uitgerust met het beste hang- en sluitwerk dat voldoet aan de strengste veiligheidseisen.

 

Voordelen aluminium kozijnen

 • Onderhoudsarm
 • Forse energiebesparing
 • Hoogste isolatiewaarde
 • Optimale inbraakveiligheid
 • Verkrijgbaar in maar liefst 300 RAL kleuren en diverse soort structuurlak
 • Uniek design bij moderne nieuwbouw of renovatie oude stalen kozijnen

Aluminium kozijnen voor verschillende woonstijlen

Aluminium kozijnen passen bij iedere woonstijl. Natuurlijk ben je op zoek naar nieuwe kozijnen die goed passen bij de uitstraling van je woning. We zien vandaag de dag veel aluminium kozijnen terugkomen bij woningen een moderne architectonische stijl, maar zijn ook zeer geschikt voor het accentueren van een industriële look. Daarnaast zien we dat aluminium kozijnen veel gebruikt worden om oude stalen kozijnen te renoveren. Onze adviseurs helpen je graag met de beste keuze voor je woning.

 • Vlak aluminium kozijn

  Uitermate geschikt voor moderne en eigentijdse architectuur

  • Minimalistisch design
  • Mogelijk om gedeeltelijk in spouw te zetten
  • Maximale lichtinval

  Het traditionele aluminium raam geeft met zijn vlakke profiel je woning een mooie uitstraling. Hoewel deze ramen vooral worden toegepast in moderne en eigentijdse architectuur, komen ze bij alle woonstijlen goed tot hun recht.

   

 • Verdiepte aluminium kozijnen

  Duurzame oplossing geschikt voor ieder type woning

  • Robuuste vormgeving
  • Bij renovatie of nieuwbouw
  • Extra stabiliteit bij grote constructies

  Verdiepte aluminium kozijnen van Bohaco geven je woning een mooie uitstraling en komen bij ieder type woning optimaal tot hun recht.

   

 • Smal (staallook) aluminium kozijn

  Bij renovatie van oude stalen ramen of nieuwbouw met staal-look

  • Eigentijdse vervanger voor oude stalen kozijnen
  • Smalste kader- en vleugelprofiel
  • Diverse uitvoeringen om optimaal aan te sluiten bij authentieke uitstraling.

  Bij renovatie van oude stalen ramen kun je kiezen voor de aluminium staal-look ramen van Bohaco. Zo zorg je ervoor dat de ramen optimaal aansluiten bij de moderne uitstraling van je woning en geniet je van comfort. Ook in bepaalde nieuwbouw situaties komt de staal-look perfect tot zijn recht.

   

Waar moet je op letten bij de aankoop van aluminium kozijnen?

Wanneer je aluminium kozijnen gaat kopen, is het belangrijk om voor een goede én betrouwbare leverancier te kiezen. Een betrouwbare leverancier zorgt niet alleen voor kozijnen van de beste kwaliteit of goede montage, maar staat ook voor je klaar wanneer er onverhoopt iets misgaat in het proces of als je ergens vragen over hebt. Daarnaast is de kwaliteit van de kozijnen ook erg belangrijk. Kozijnen van een hoge kwaliteit zijn voorzien van een hoge isolatiewaarde en zijn voorzien van een optimale inbraakpreventie. Dit soort kozijnen zijn een grote investering, waardoor we je adviseren om een showroom te bezoeken en je te laten informeren over de mogelijkheden die passen bij jouw situatie.

Waarom aluminium kozijnen kopen bij Bohaco?

 • 45 jaar kennis en ervaring
 • Gratis én eerlijk advies
 • Eigen productie, montage en service
 • Verzekerd van constante en hoge kwaliteit

Inspiratie

Veelgestelde vragen

Aluminium kozijnen

Kan ik aluminium kozijnen online bestellen?

Tegenwoordig zijn er talloze aanbieders waar je online aluminium kozijnen kunt bestellen. Echter kan het online bestellen van aluminium kozijnen lastig zijn zonder de exacte maten en specificaties van je ramen. Een foute meting kan leiden tot kostbare vergissingen en onverwachte problemen bij de montage.

Bij Bohaco begrijpen we deze uitdaging en willen we ervoor zorgen dat je niet voor verrassingen komt te staan. Daarnaast zijn we al 45 jaar een specialist in aluminium kozijnen, met bijbehorende ervaring en kennis. Daarom raden we je aan om een gratis adviesgesprek in te plannen. Tijdens dit gesprek kunnen onze adviseurs jouw situatie beoordelen en je adviseren over de beste opties voor je woning.

Wat kosten aluminium kozijnen?

Een van de meest gestelde vragen in onze showrooms is toch wel: “wat kosten aluminium kozijnen?”. En ook op internet is de zoekterm “kosten aluminium kozijnen” een absolute hit. Dit is natuurlijk een begrijpelijke vraag. Voordat je je echt gaat verdiepen in het onderwerp, wil je natuurlijk eerst weten of de voorgenomen investering binnen je mogelijkheden past.

Op veel websites worden concrete prijzen genoemd en vergeleken. De een lijkt nog goedkoper dan de ander. Maar let op, zonder exacte maten en inzicht in de situatie bij jullie woning is het erg lastig om te bepalen aan welke regelgeving jullie kozijnen moeten voldoen en daarmee te bepalen wat de kosten zijn. Daarom raden we aan om altijd een offerte op maat aan te vragen, zodat je niet voor onaangename verrassingen komt te staan.

We kunnen natuurlijk wel een voorzichtige richtlijn geven van de kosten. Wanneer je in een tussenwoning woont, zul je moeten rekenen op zo’n €32.000 in totaal. Omdat de kozijnen erg lang meegaan, vrijwel onderhoudsvrij zijn en zeer energiezuinig zijn, is het een investering die zich als het ware vanzelf terugbetaalt.

Hoe moet ik mijn aluminium kozijnen schoonmaken?

Bij de aanschaf van nieuwe kozijnen krijgen we vaak vragen over hoe je deze het beste kunt schoonmaken. De aluminium kozijnen van Bohaco zijn gemakkelijk te reinigen. Je kunt je kozijnen het beste meenemen met de standaard poetsbeurt van je ramen. Hoe je aluminium kozijnen het beste kunt schoonmaken, lees je hier.

Wat houdt profielen met HWR poedercoating in?

De aluminium profielen van Bohaco zijn standaard voorzien van een HWR poedercoating. HWR staat voor High Weather Resistence (hoog weersbestendig). De HWR poedercoating voldoet aan de strenge criteria van Qualicoat klasse 2 (hét internationale kwaliteitslabel voor het coaten van aluminium). De HWR poedercoating voldoet aan de hoogste architectonische eisen op het gebied van: kleurstabiliteit, glansbehoud, weersbestendigheid en bescherming tegen UV-straling.

Deze aluminium profielen zijn ook zeer geschikt voor omgevingen waar de producten wat extra aandacht vragen. Denk hierbij aan zwembaden, stedelijke en industriële omgevingen, locaties bij de kust met een hoog zoutgehalte, locaties met een hoge UV-belasting etc. Met de keuze voor een aluminium kozijn van Bohaco kies je altijd voor een duurzaam kwaliteitsproduct dat met zorg in eigen fabriek en speciaal naar je wensen gefabriceerd wordt.

Wat is er mogelijk op het gebied van kleuren en afwerking?

Het grote voordeel van aluminium kozijnen is de ruime keuze in kleur en afwerkingsgraad. In totaal is er keuze uit wel ± 600 verschillende kleuren, waarbij de donkere tinten en wit tinten op dit moment het meest verkocht worden. De meest populaire keuze bij de afwerkingsgraad is op dit moment zijdeglans, maar u heeft ook de keuze uit: mat, hoogglans, zijdeglans, fijnstructuur en fijnstructuur met metallic.

Daarnaast kun je kiezen voor een geëloxeerde uitstraling. De typische metaalachtige look van een geëloxeerde oppervlak wordt daarbij geïmiteerd. Het voordeel van aluminium is bovendien dat je binnen en buiten voor dezelfde kleur kunt kiezen, maar ook eenvoudig voor een verschil tussen binnen en buiten.

Hoe goed isoleren aluminium kozijnen?

Over het algemeen isoleren aluminium kozijnen niet het beste. Toch is dit bij Bohaco geen enkel probleem. Bij onze aluminium kozijnen passen we een geïsoleerd 3-kamer profielsysteem toe. De profielen zijn gevuld met een hoog isolerend schuim (zónder het schadelijke H-CFK) in de modulaire isolatiezones.

Hiermee bieden we een praktisch toepasbaar systeem met een hoge isolatiewaarde (Uf tot 1,1 W/M2K mogelijk). De aluminium kozijnen van Bohaco isoleren niet alleen warmte, maar zorgen ook voor geluidsisolatie. Wil je gaan voor nog beter isolerende kozijnen? Denk dan ook eens aan triple glas. We hebben de voordelen van triple glas voor je op een rijtje gezet.

Aluminium kozijnen kopen? Neem contact op of bezoek onze showroom

Ben je van plan om aluminium kozijnen aan te gaan schaffen? Plan dan een gratis adviesgesprek in. Dit kan in een van onze showrooms plaatsvinden, maar natuurlijk ook bij jou thuis. Tijdens dit gesprek nemen we samen de mogelijkheden door, laten we je de verschillen zien die de kwaliteit bepalen en informeren we je waar je op dient te letten bij je aankoop. Zo maak je de juiste keuze die helemaal past bij jouw situatie en budget.