Energie besparen houdt veel huishoudens op dit moment bezig. Daarom hebben wij enkele eenvoudige tips om energie te besparen met ramen en deuren. Wat kunt u nu al zelf doen? En wat is op lange termijn de juiste investering?

Zorg voor voldoende ventilatie

Ventileren in uw woning blijft ontzettend belangrijk. Door o.a. douchen, koken, slapen en wassen komt er veel vochtige lucht vrij. Daarom is het advies om ventilatieroosters 24 uur open te zetten. Zo gaat de vochtige lucht eruit en komt de frisse lucht naar binnen. Deze droge buitenlucht is makkelijker te verwarmen en daardoor hoeft u minder te stoken.

Luchten? Maximaal 10 minuten

Daarnaast is het belangrijk om dagelijks te luchten. De hele dag het raam open? Dat is helemaal niet nodig. Het is zelfs effectiever om een paar keer per dag maximaal 10 minuten te luchten. Daarmee ververst u de lucht in uw woning en beperkt u het warmte verlies.

Winterstand bij draaikiepramen

Wist u dat sommige draaikiepramen een winterstand hebben? Deze stand is speciaal ontwikkeld om de hoeveelheid koude lucht die binnenkomt in de koude maanden te verminderen. De zomer- en winterstand is vanaf 2014 toegepast op onze kunststof kozijnen.

Rolluiken omlaag

Laat uw rolluiken omlaag als u niet thuis bent, maar ook in de avond en s’ nachts. Net zoals we in de zomer de rolluiken dicht houden voor de warmte uit huis te houden, kan dat ook in de winter voor de kou. Het zijn de kleine beetjes die helpen. De grote winst zit hem vaak in een opstapeling van kleine stappen die u onderneemt.

Investeer in nieuwe kozijnen

Bovengenoemde tips helpen maar in beperkte mate bij oude en slecht isolerende kozijnen. Vervang uw kozijnen met HR++ glas of triple glas voor betere isolatie en meer wooncomfort. Daardoor profiteert u van direct lagere stookkosten en bespaart u op de energierekening. Bovendien heeft u door HR++ of tiple glas minder last van het zogenaamde koudeval. Dit is de koude wind die ontstaat door het hoge temperatuurverschil van buiten en binnen. Door hoog isolerend glas is de isolatie beter.

Gratis advies op een moment dat het u schikt?

Heeft u na het lezen van dit artikel over energie besparen met ramen en deuren vragen of bent u zich aan het oriënteren over de mogelijkheden? Onze verkoopadviseurs adviseren u graag over de mogelijkheden in uw woning. Maak vrijblijvend een afspraak, bij u thuis of in de showroom.

Wilt u meer van dit soort artikelen lezen en op de hoogte blijven van trends rondom ramen, deuren, serres en zonwering? Volg ons via Facebook, Instagram, Pinterest of abonneer u op onze nieuwsbrief.