De winter is in aantocht, het wordt weer kouder buiten. Toch vindt u het fijn om op uw slaapkamer het raam op een draaikiepstand open te laten staan. Alleen is het met uw raam open op de standaard (zomer) stand toch wel fris. Bohaco heeft op de meeste kunststof draaikiepramen een zomer en winterstand zitten. Wij leggen u graag uit hoe u deze stand kunt aanpassen.

Hoe zet ik mijn kozijn in de winterstand?

U kunt uw kozijn gemakkelijk in de winterstand zetten. Als eerste draait u het raam open. Daarna trekt u de pal iets naar voren en draait deze met de opening naar boven. U hoort een klik. Als u uw kozijn nu op de draaikiep stand zet, ziet u dat deze slechts een klein beetje openstaat (± 4 cm).

Winterstand draaikiep raam kunststof kozijnen

Hoe zet ik mijn kozijn in de zomerstand?

U kunt uw kozijn gemakkelijk in de zomerstand zetten. Als eerste draait het raam open. Daarna trekt u de pal iets naar voren en draait deze met de opening naar beneden. U hoort een klik. Als u uw kozijn nu op de draaikiep stand zet, ziet u dat deze op de standaard stand openstaat (± 15 cm).

Zomerstand draaikiepraam kunststof kozijnen

Zit de zomer- en winterstand op iedere draaikiepraam?

De zomer- en winterstand kan bij de meeste kunststof kozijnen vanaf 2014 worden toegepast, dit is mede afhankelijk van het formaat van het kozijn. Het is niet mogelijk om dit op een bestaand kozijn te monteren. Bij aluminium kozijnen is het helaas niet mogelijk om de zomer- en winterstand toe te passen.

Gratis advies op een moment dat het u schikt?

Onze verkoopadviseurs adviseren u graag over de mogelijkheden in uw woning. Maak vrijblijvend een afspraak, bij u thuis of in de showroom. Wilt u meer van dit soort artikelen lezen en op de hoogte blijven van trends rondom ramen, deuren, serres en zonwering? Volg ons via Facebook, Instagram, Pinterest of abonneer u op onze nieuwsbrief.