Zomer- en winterstand draaikiepraam

Hoe werkt dit?

De winter is in aantocht en dus neemt de kou ook weer toe. Toch kan het fijn zijn om op je slaapkamer het raam op een draaikiepstand open te laten staan. Dit is misschien wel te fris als de draaikiepraam nog op de standaard(=zomer) stand staat. Bohaco heeft op de meeste kunststof draaikiepramen een zomer- en winterstand zitten. We vertellen je graag hoe je tussen deze standen kunt wisselen.

Hoe zet ik mijn kozijn in de winterstand?

Je kunt je kozijn eenvoudig en snel in de winterstand zetten. Als eerste draai je het raam open. Daarna trek je de pal iets naar voren en draai je deze met de opening naar boven. Je hoort dan een klik. Als je je kozijn nu op de draaikiep stand zet, zie je dat deze slechts een klein beetje openstaat (± 4 cm).

Hoe zet ik mijn kozijn in de zomerstand?

Ook de zomerstand is eenvoudig in te stellen. Als eerste draai je het raam open. Daarna trek je de pal iets naar voren en draai je deze met de opening naar beneden. Je hoort dan een klik. Als je je kozijn nu op de raam kiepstand zet, zie je dat deze op de standaard stand openstaat (± 15 cm).

Zit de zomer- en winterstand op iedere draaikiepraam?

De zomer- en winterstand kan bij de meeste kunststof kozijnen vanaf 2014 worden toegepast. Dit is mede afhankelijk van het formaat van het kozijn. Het is niet mogelijk om dit op een bestaand kozijn te monteren. Bij aluminium kozijnen is het helaas niet mogelijk om de zomer- en winterstand toe te passen.

Gratis advies

Onze verkoopadviseurs adviseren je graag over de mogelijkheden in je woning. Maak vrijblijvend een afspraak, bij je thuis of in de showroom. Wil je meer van dit soort artikelen lezen en op de hoogte blijven van trends rondom ramen, deuren, serres en zonwering? Volg ons via Facebook, Instagram, Pinterest of abonneer je op onze nieuwsbrief.