Zomerstand draaikiepraam instellen binnen 5 minuten

De lente is officieel van start gegaan en dat is een perfect moment om de draaikiepraam op de zomerstand te zetten. Bij Bohaco begrijpen we het belang van een comfortabele leefomgeving, vooral tijdens de seizoenswisselingen. Bohaco heeft op de meeste kunststof draaikiepramen een zomer- en winterstand zitten. De standaard stand van de draaikiepraam is de zomerstand, wat perfect is voor de warmere dagen. Als je deze stand nog niet hebt veranderd, hoef je nu dus niks te doen. Maar als je je ramen al in winterstand hebt gezet, is het wellicht tijd om over te schakelen naar de zomerstand. We vertellen je graag hoe je tussen deze standen kunt wisselen.

Hoe zet ik mijn kozijn in de zomerstand?

De zomerstand is eenvoudig in te stellen. Als eerste draai je het raam open. Daarna trek je de pal iets naar voren en draai je deze met de opening naar beneden. Je hoort dan een klik. Als je je kozijn nu op de raam kiepstand zet, zie je dat deze op de standaard stand openstaat (± 15 cm).

zomerstand

Hoe zet ik mijn kozijn in de winterstand?

Je kunt je kozijn ook eenvoudig en snel in de winterstand zetten. Als eerste draai je het raam open. Daarna trek je de pal iets naar voren en draai je deze met de opening naar boven. Je hoort dan een klik. Als je je kozijn nu op de draaikiep stand zet, zie je dat deze slechts een klein beetje openstaat (± 4 cm).

winterstand

Zit de winter- en zomerstand op iedere draaikiepraam?

De winter- en zomerstand kan bij de meeste kunststof kozijnen vanaf 2014 worden toegepast. Dit is mede afhankelijk van het formaat van het kozijn. Het is niet mogelijk om dit op een bestaand kozijn te monteren. Bij aluminium kozijnen is het helaas niet mogelijk om de winter- en zomerstand toe te passen.

Blijf up-to-date

Wil je meer van dit soort artikelen lezen en op de hoogte blijven van trends rondom ramen, deuren, serres en zonwering? Volg ons via Facebook, Instagram, Pinterest of abonneer je op onze nieuwsbrief.