Een lang gekoesterde droom voor veel huizenbezitters is het compleet maken van hun droomhuis. Droomt u al jaren over de wens voor meer woonruimte? Of vergroot u liever uw comfort en kiest u voor die nieuwe hefschuifpui? In de afgelopen 40 jaar zag Bohaco vele woonwensen voorbij komen. Bohaco zette voor u de meest voorkomende op een rij.

1. Verlagen woonlasten

Want hoe lager uw woonlasten, des te meer geld u over houdt voor leuke dingen! Een droomhuis scoort natuurlijk hoog op die eigenschap. Oude kozijnen kosten jaarlijks geld. Hoe dit kan? Het is eigenlijk heel makkelijk, oude kozijnen isoleren immers een stuk minder goed dan nieuwe kunststof of aluminium kozijnen. Ook de glaskeuze in uw kozijnen draagt bij aan de isolatie van uw woning. Door het vervangen van uw kozijnen kunt u jaarlijks flink besparen op uw energierekening. Benieuwd hoeveel u kunt besparen?

Bovendien bent u met nieuwe kunststof of aluminium kozijnen ook voorgoed verlost van terugkerende schilderkosten. Gemiddeld genomen is het buitenschilderwerk eens in de 5 a 10 jaar aan de beurt voor groot onderhoud, dit kost u veel geld.

Al deze kosten samen maken het een aanzienlijk bedrag waarop u jaarlijks kunt besparen.

2. Onderhoudsvrij maken woning

Wanneer eigen woning bezitters denken aan hun droomhuis, dan komt het thema onderhoud ook vaak aan bod. Eindelijk verlost zijn van al het werk dat houten kozijnen met zich mee brengen. Ze vragen immers om meer onderhoud. Niet alleen dient u jaarlijks het hang- en sluitwerk na te lopen maar ook het schilderwerk moet gecontroleerd en/of bijgewerkt worden.

Nieuwe kunststof en aluminium kozijnen zijn erg onderhoudsvriendelijk en hebben bovendien bijna geen onderhoud nodig. Het enige dat u hoeft te doen is 1 keer per jaar de bewegende hang- en sluitwerk onderdelen invetten of oliën met zuur- en harsvrije olie of vet. Tijdens de schoonmaakbeurt van uw kozijnen kunt u de rubbers van uw kozijnen nalopen. En schilderen … dat is voorgoed verleden tijd.

3. Het creëren van meer (woon)ruimte

Of u nu kiest voor een dakkapel die plaats biedt aan een extra slaap- of speelkamer; Een overkapping aan de woning of toch meteen een aanbouw aan uw woning? Het zijn allemaal wensen die betrekking hebben op het creëren van meer (woon)ruimte. Met een kleine aanbouw realiseert u al flink meer leefruimte. Wanneer u in deze aanbouw nog een schuifpui plaatst, dan verkleint u ook nog eens de grens tussen binnen én buiten. Bovendien profiteert u zo ook van meer lichtinval. En met een lichtstraat in uw overkapping of aanbouw, gaat er geen lichtinval verloren. Voor veel mensen maakt de extra woonruimte hun droomhuis écht compleet.

4. Vergroten wooncomfort

Een lage investering die voor veel wooncomfort zorgt zijn horren, hiermee houdt u ongewenste insecten buiten de deur. Kiest u voor een inzethor voor in de ramen, een plisséhor voor in uw achterdeur of tuindeuren, of hordeur voorzien van een luikje voor uw hond of kat? De keuze is aan u.

Een andere investering om uw wooncomfort te vergroten is het plaatsen van zonwering, zodat u de zon en daarmee ook de warmte uit uw woning kunt weren op zonnige, warme dagen.

Of gaat u voor totale verduistering van uw woning en kiest u voor rolluiken? Deze zorgen niet alleen voor het weren van de warmte tijdens warme dagen, in de winter zorgen rolluiken ervoor dat de warmte in uw woning niet verloren gaat.

Up to date

Wilt u meer van dit soort artikelen lezen en niks missen van trends rondom ramen, deuren, serres en zonwering? Volg ons via Facebook, Instagram, Pinterest of abonneer u op onze nieuwsbrief.

Hoe maakt u uw droomhuis compleet?

Bent u er klaar voor om uw droomhuis compleet te maken? Onze adviseurs helpen u graag op een moment dat het u schikt, bij u thuis of in de showroom.

Gratis adviesShowrooms

Doe inspiratie op voor uw droomhuis:

Inspiratie opdoen voor uw droomhuis? Bekijk onderstaande referenties en ontdek wat bij uw huis past!