Kunststof Kozijnen

Aluminium kozijnen – duurzaam en individueel design

Aluminium kozijnen van Bohaco bieden uitgebreide mogelijkheden voor individueel design, zijn zeer duurzaam en bieden veiligheid. Ramen zijn karakteristiek voor de uitstraling van uw woning. De aluminium profielen waaruit de kozijnen zijn opgebouwd, bieden uitgebreide constructietechnische mogelijkheden voor architectonisch design. Voor optimale inbraakpreventie is ieder aluminium kozijn uitgerust met het beste hang- en sluitwerk dat voldoet aan de strengste veiligheidseisen.

Voordelen aluminium kozijnen:

 • Zeer hoge isolatiewaarde
 • Verkrijgbaar in maar liefst 300 RAL kleuren en diverse soort structuurlak
 • Uniek design bij moderne nieuwbouw of renovatie oude stalen kozijnen

Bel of mail mij terug  Bezoek showroom

Voordelen aluminium kozijnen:

 • Zeer hoge isolatiewaarde
 • Verkrijgbaar in maar liefst 300 RAL kleuren en diverse soort structuurlak
 • Uniek design bij moderne nieuwbouw of renovatie oude stalen kozijnen

Maak een afspraak  Vraag informatie aan

Vind een showroom bij u in de buurt!
Showrooms

Vlak aluminium kozijn

Uitermate geschikt voor moderne en eigentijdse architectuur

 • Minimalistisch design
 • Maximale lichtinval
 • Mogelijk om gedeeltelijk in spouw te zetten

Het traditionele aluminium raam geeft met zijn vlakke profiel uw woning een mooie uitstraling. Hoewel deze ramen vooral worden toegepast in moderne en eigentijdse architectuur, komen zij bij alle woonstijlen goed tot hun recht.

Verdiepte aluminium kozijnen

Duurzame oplossing geschikt voor ieder type woning

 • Robuuste vormgeving
 • Bij renovatie of nieuwbouw
 • Extra stabiliteit bij grote constructies

Verdiepte aluminium kozijnen van Bohaco geven uw woning een mooie uitstraling en komen bij ieder type woning optimaal tot hun recht.

Smal (staallook) aluminium kozijn

Bij renovatie van oude stalen ramen of nieuwbouw met staal-look

 • Eigentijdse vervanger voor oude stalen kozijnen
 • Smalste kader- en vleugelprofiel
 • Diverse uitvoeringen om optimaal aan te sluiten bij authentieke uitstraling.

Bij renovatie van oude stalen ramen kunt u kiezen voor de aluminium staal-look ramen van Bohaco. Zo zorgt u ervoor dat de ramen optimaal aansluiten bij de moderne uitstraling van uw woning en geniet u van comfort. Ook in bepaalde nieuwbouw situaties komt de staal-look perfect tot zijn recht.

Doe inspiratie op en bekijk referenties voor aluminium kozijnen

Wat u nog meer moet weten over aluminium kozijnen:

Hoe goed isoleren aluminium kozijnen?
Bohaco past voor haar aluminium kozijnen een geïsoleerd 3-kamer profiel systeem toe. De profielen zijn gevuld met een hoog isolerend schuim (zónder het schadelijke H-CFK) in de modulaire isolatiezones. Hiermee biedt zij een praktisch toepasbaar systeem met een hoge isolatiewaarde (Uf tot 1,1 W/M2K mogelijk). De aluminium kozijnen van Bohaco isoleren niet alleen warmte maar zorgen ook voor ook geluidsisolatie. Wilt u gaan voor nog beter isolerende kozijnen? Denk dan ook eens aan triple glas. We hebben de voordelen van triple glas voor u op een rijtje gezet.
Wat is er mogelijk op het gebied van kleuren en afwerking?
Het grote voordeel van aluminium kozijnen is de ruime keuze in kleur en afwerkingsgraad. In totaliteit is er keuze uit wel ± 600 verschillende kleuren, waarbij de donkere tinten en wit tinten op dit moment het meest verkocht worden. De meest populaire keuze bij de afwerkingsgraad is op dit moment zijdeglans, maar u heeft ook de keuze uit: mat, hoogglans, zijdeglans, fijnstructuur en fijnstructuur met metallic. Daarnaast heeft u ook de keuze voor een geëloxeerde uitstraling. De typische metaalachtige look van een geëloxeerde oppervlak wordt daarbij geïmiteerd. Het voordeel van aluminium is bovendien dat u binnen en buiten voor dezelfde kleur kunt kiezen, maar ook eenvoudig voor een verschil tussen binnen en buiten.
Profielen met HWR poedercoating – Wat houdt dit in?
De aluminium profielen van Bohaco zijn standaard voorzien van een HWR poedercoating. HWR staat voor High Weather Resistence ook wel hoog weersbestendig genoemd. De HWR poedercoating voldoet aan strenge criteria van Qualicoat klasse 2 (hét internationale kwaliteitslabel voor het coaten van aluminium). De HWR poedercoating voldoet aan de hoogste architectonische eisen op het gebied van: kleurstabiliteit, glansbehoud, weersbestendigheid en bescherming tegen uv-straling. Deze aluminium profielen zijn ook zeer geschikt voor omgevingen waar de producten wat extra aandacht vragen zoals: zwembaden, stedelijke en industriële omgevingen, locaties bij de kust met een hoog zoutgehalte, locaties met een hoge UV-belasting etc. Met uw keuze voor een aluminium kozijn van Bohaco kiest u altijd voor een duurzaam kwaliteitsproduct dat met zorg in eigen fabriek, speciaal naar uw wensen gefabriceerd wordt.
Hoe maak ik mijn aluminium kozijnen schoon?
Bij de aanschaf van nieuwe kozijnen krijgen we vaak vragen over hoe u deze het beste kunt schoonmaken. De aluminium kozijnen van Bohaco zijn gemakkelijk te reinigen. U kunt uw kozijnen het beste mee nemen met de standaard poetsbeurt van uw ramen. Hoe u uw aluminium kozijnen het beste kunt schoonmaken, leest u hier.
KOMO

KOMO product certificaat

Kunststof en aluminium ramen, deuren en serres van Bohaco voldoen aan de hoogste eisen binnen de branche. Niet voor niets mogen deze producten het KOMO keurmerk dragen. Dit betekent dat zij uitvoerig getest zijn op alle belangrijke onderdelen. Voor u een zekerheid en extra garantie om langdurig en optimaal te kunnen genieten en profiteren van uw ramen en deuren!

Lees meer