Krijtstift raamtekening – Versier je ramen simpel en sfeervol 

De krijtstift raamtekening is tegenwoordig helemaal hip. Je ziet de krijtstift kunstwerkjes veel terug op ramen in restaurants, winkels en huizen. Bij Bohaco vinden we het niet vreemd. Met weinig inspanning tover je je ramen om tot een sfeervol tafereel. En door het gemak waarmee je het weer verwijdert, verander je eenvoudig mee met het seizoen. En omdat onze klanten allemaal mooie kunststof ramen of aluminium ramen hebben, geven we je hier graag wat tips om ook aan de slag te gaan met krijtstift raamtekeningen in je eigen huis.

Wat heb je nodig?

Om een mooie tekening op je ramen te maken heb je natuurlijk in de eerste plaats een krijtstift nodig. Gelukkig zijn deze tegenwoordig op veel plaatsen te koop (Hema, Action, Riverdale, Boekhandel of online specialistische websites zoals raamtekening.nl). En zoals je aan de verkoopadressen al ziet, hoeft dit niet duur te zijn. Krijtstiften zijn vooral verkrijgbaar in het wit, maar ook in verschillende andere kleuren. Sommige bedrijven verkopen krijtstift sets aangepast op het seizoen.

Naast krijtstiften heb je een idee nodig om op je raam te tekenen. Laat je inspireren door alle voorbeelden op internet, Instagram of Pinterest. Er is keuze genoeg. Je kunt natuurlijk een voorbeeld uit de hand natekenen of iets uit eigen inspiratie tekenen. Vind je dat lastig? Dan kun je om een mooi resultaat te krijgen, het beste een sjabloon gebruiken. Ook deze vindt je makkelijk op internet. Als al het zoekwerk je te veel moeite is, dan kun je ook een sjabloon kopen bij een specialist zoals raamtekening.nl. Om je alvast een beetje op weg te helpen hebben we op Pinterest een speciaal bord aangemaakt rondom dit thema.

Hoe ga je te werk?

In de meeste gevallen zul je de krijtstift raamtekening aanbrengen aan de binnenkant van het raam. Hier blijft hij het beste zitten en heb je er in je huis het meeste plezier van. Het sjabloon plak je dan aan de buitenzijde tegen het raam. Zo kun je aan de binnenzijde de lijnen natrekken. Bevat het sjabloon van je keuze teksten? Bedenk dan van te voren of het van buiten af of van binnen uit leesbaar moet zijn. Wil je dat het van buitenaf leesbaar is? Print dan je sjabloon in spiegelbeeld. Nog enkele tips met dank aan raamtekening.nl die zorgen voor het mooiste resultaat:

 • Heb je dubbel glas? Sluit dan één oog om een minder vertekend beeld te krijgen.
  • Teken op een schoon en droog raam.
  • Schud tijdens het tekenen af en toe met de stift (dop er op!) en druk de punt een paar keer in om te vermijden dat de stift uitdroogt.
  • Teken zoveel mogelijk met de stift in een kleine hoek, omlaag wijzend.
  • Schiet je uit tijdens het tekenen? Gebruik dan een wattenstaafje om je tekening bij te werken.
  • Wil je je nieuwe creatie op de foto zetten, fotografeer dan het liefste vanuit de buitenkant. Dan heb je minder last van tegenlicht. Vanuit een schuine hoek krijg je een beter resultaat.

Krijtstift raamtekening verwijderen? Is schoonmaken eenvoudig?

Krijtstift verwijderen gaat heel eenvoudig met een spons en sopje. Dat maakt het ook zo’n simpele en leuke manier om je ramen te decoreren. De makkelijkste manier om je raamtekening te verwijderen is dus wanneer het tijd is om je ramen te wassen.

 

Alles in beeld gebracht

In het onderstaande filmpje hebben we de alle stappen voor jullie in beeld gebracht.

Wil je meer van dit soort artikelen lezen en op de hoogte blijven van trends rondom ramen, deuren, serres en zonwering? Volg ons via Facebook, Instagram, Pinterest of abonneer je op de nieuwsbrief.