Een warm en gezellig welkom. Nu het najaar in gang is en de koude wintermaanden steeds dichterbij komen, wordt het ook weer tijd voor mooie deurkransen.  Wilt u een krans ophangen aan uw deur? Wat heeft u hiervoor nodig en hoe kunt u dit het beste aanpakken? Bohaco legt het u graag uit.

Een krans ophangen aan een aluminium of kunststof deur

Bij een kunststof of aluminium deur kan het ooit lastig zijn om een krans op te hangen. Het materiaal is immers hard en ondoordringbaar. Bij de manier die wij u hier laten zien voor het ophangen van een krans, maakt u geen gaten en houdt u de deur in tact. Toch moeten we ook een kleine waarschuwing geven. Door het ophangen van een krans aan uw voordeur kunnen er krasjes op het aluminium of kunststof ontstaan. We geven u in deze uitleg ook een tip hoe u dit zo goed mogelijk kunt voorkomen.

Bevestigingsmateriaal voor de krans

U wilt dus een leuke krans op uw kunststof of aluminium deur bevestigen, maar wat heeft u hiervoor nodig? Na wat speurwerk blijken er in de tuincentra en bouwmarkt allerhande speciale bevestigingsmaterialen te vinden. Toch is het niet altijd nodig om in de buidel te tasten. Om een krans op een kunststof of aluminium deur te bevestigen werkt u het beste met de volgende materialen:

  • Wat mooi touw of decoratief lint.
  • Een stevige zuignap (bijvoorbeeld van een in onbruik geraakt navigatiesysteem)
  • Vilt, antislip- of beschermfolie
  • Dubbelzijdige tape, lijmpistool of alleslijm

De krans ophangen

Bij het ophangen van de krans gaat u in stappen te werk. Voordat u begint, maakt u eerst het glas en het paneel van uw voordeur goed zuiver. Lees hier het artikel over schoonmaken van kunststof en aluminium ramen en deuren.

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/G_k8Gk9Vzzo" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture" allowfullscreen></iframe>
Stap 1: Krans bekleden met vilt

Om er voor te zorgen dat de krans uw deur niet beschadigt, bekleden we de achterzijde van de krans met een dun stukje vilt, antislip- of beschermfolie. U kunt dit bevestigen met een stukje dubbele tape, een lijmpistool of wat puntjes alleslijm.

Stap 2: Bevestigen zuignap

Bevestig de zuignap aan de binnenzijde van uw deur. Zorg ervoor dat de ondergrond schoon en ontvet is. Zuignappen ‘plakken’ het beste op een vlak gedeelte van uw gladde kunststof of aluminium deur. Bij een deur met aan de binnenzijde renolit folie, of bij een aluminium voordeur met aan de binnenzijde structuurlak kan het voorkomen dat de zuignap niet goed ‘plakt’.

Stap 3: Maak een knoop aan het uiteinde van het lint

Maak aan het uiteinde van het lint een knoop, zodat u deze gemakkelijk kunt bevestigen.

Stap 4: Lint aan zuignap bevestigen

Laat het lint met daaraan de krans aan de buitenzijde, over de bovenzijde van de deur naar de zuignap lopen. Trek de knoop van het lint over de zuignap zodat de krans blijft hangen. Wilt u een leuke afwerking aan de binnenkant? Maak dan van het overtollige lint een mooie strik.

Geniet van uw krans

De krans hangt nu aan uw voordeur en geniet van het eindresultaat! Kleine tip, zorg ervoor dat het touw of lint niet al te dik is, zo gaat uw voordeur met krans nog altijd moeiteloos open en dicht.

Een paar handige tips

Ongebruikte voordeur

Veel mensen gebruiken hun voordeur niet. Een krans ophangen is dan heel eenvoudig en snel gedaan. Maak aan de binnenzijde van de deur een knoop in het lint of touw. Span deze vervolgens over uw deur naar de buitenzijde. Door de dikte van de knoop aan de binnenzijde kan de krans niet meer omlaag zakken!

Voordeur met ornament

Heeft u een ornament aan uw voordeur? Hier kunt u uw krans gemakkelijk aan bevestigen. Met een mooi stuk lint of touw kunt u uw krans hieraan vastknopen. Zo heeft u niet alleen een praktische maar ook een decoratieve oplossing.

Inspiratie

Een krans ophangen, dat lukt u na deze uitleg vast. Wilt u nog inspiratie opdoen voor mooie kransen voor aan uw deur? Bekijk dan ons Pinterest bord!

Wilt u meer van dit soort artikelen lezen en op de hoogte blijven van trends rondom ramen, deuren, serres en zonwering? Volg ons via FacebookInstagramPinterest of abonneer u op onze nieuwsbrief.