Energie besparen? Kozijnen vervangen!

Misschien schrikt u ook wel eens bij het bekijken van uw energierekening? En wilt u graag energie besparen? Gelukkig kan uw oude kozijnen vervangen in veel gevallen tot een flinke besparing in stookkosten leiden.

Wat is het gemiddelde gasverbruik?

Om te weten hoeveel u kunt besparen is het verstandig stil te staan bij hoeveel energie (in dit geval gas) u verbruikt. Een Nederlands huishouden verbruikt gemiddeld 1.470 m3 gas. En het gemiddelde bedrag op een energierekening dat opgaat aan gas is ongeveer 925 euro (prijspeil 2018). Hiervan gaat gemiddeld 80% op aan de verwarming en 20% naar het warm water. Een gemiddelde zegt niet heel veel want er zijn grote verschillen. Hierbij dient u rekening te houden met het soort huis, het bouwjaar en het aantal bewoners. Daarom geven we u graag inzicht in de besparingsmogelijkheden waarbij we met een aantal van de voorgenoemde factoren rekening hebben gehouden.

HR++ of Triple glas?

De indicatie die wij onderstaand geven is van enkel ongeïsoleerd glas naar HR++ glas. En van oud dubbel glas (zonder extra isolerende gasvulling) naar HR++ glas. Nu zult u misschien denken, de nieuwe standaard is toch Triple glas? En voor nieuwbouw geldt dit zeker in toenemende mate. De glasisolatie moet een gelijke tred houden met de isolatie van de rest van de woningschil. En bij nieuwbouwsituaties is dit natuurlijk het geval. Bij veel renovaties gaat deze vlieger echter niet op en is HR++ glas prima afdoende. Vandaar dat we in de vergelijking voorlopig volstaan met HR++ glas.

Van oude kozijnen met enkel glas naar kunststof kozijnen met HR++ glas.

Is uw woning nog voorzien van oude kozijnen met enkel glas? Energie besparen is in uw geval zeer goed mogelijk wanneer u uw kozijnen gaat vervangen voor nieuwe kunststof kozijnen met HR++ glas. In de tabel hiernaast kijkt u bij uw type woning en van welk materiaal uw huidige kozijnen zijn gemaakt, om te zien hoeveel u ongeveer kunt besparen.

Energie besparen door kozijnen vervangen

Van oude kozijnen met dubbel glas naar kunststof kozijnen met HR++ glas.

Ook wanneer uw oude al voorzien zijn van de eerste generatie dubbel glas, is energie besparen door het vervangen van uw kozijnen nog steeds mogelijk. Het oude dubbel glas bevatte namelijk geen isolerend gas tussen de twee glaslagen. En ook in de isolatiewaarde van de kunststof kozijnen is in de afgelopen tientallen jaren weer vooruitgang geboekt. Kijk bij uw type woning en bij uw huidige type kozijnen om te zien hoeveel u mogelijk nog kunt besparen door uw kozijnen te vervangen voor nieuwe kunststof kozijnen met HR++ glas.

Energie besparen – Meer tips?

Energie besparen is hot. En dat is natuurlijk niet voor niets. Duurzaam omgaan met onze grondstoffen is een voorwaarde om de aarde door te geven aan de volgende generaties. En daar steken wij maar wat graag een helpende hand toe! Onderstaand een aantal links van organisaties die goede tips hebben hoe u nog meer energie kunt besparen. Zo draagt u ook eenvoudig uw steentje bij!

www.milieucentraal.nl
www.energiebesparendoejenu.nl
www.verbeteruwhuis.nl

Gratis advies op een moment dat het u schikt?

Onze verkoopadviseurs adviseren u graag over de mogelijkheden in uw woning. Maak vrijblijvend een afspraak, bij u thuis of in de showroom.

Wilt u meer van dit soort artikelen lezen en op de hoogte blijven van trends rondom ramen, deuren, serres en zonwering? Volg ons via FacebookInstagramPinterest of abonneer u op onze nieuwsbrief.