Glas vormt een zeer belangrijk onderdeel van de Bohaco producten. Al was het maar omdat het wat betreft oppervlakte het grootste deel voor haar rekening neemt. Maar dat is natuurlijk niet de belangrijkste reden. Het heeft invloed op veel aspecten. Wat denkt u bijvoorbeeld van comfort, veiligheid, isolatie en uiterlijk? Bij al deze facetten speelt het een grote rol.

Met welke glassoorten werkt Bohaco?

HR ++ glas (dubbel glas)

HR glas staat voor Hoog Rendementsglas, in de volksmond ook wel dubbelglas genoemd. HR ++ glas is isolerend dubbelglas, bestaande uit twee glasplaten die door een afstandhouder aan de rand van het glas uit elkaar worden gehouden. Tussen deze twee glasplaten zit een laag stilstaande lucht of edelgas. Deze stilstaande lucht zorgt voor een goede isolatie.

HR +++ glas (triple glas)

Tegenwoordig wordt er steeds meer HR +++ glas verkocht, dit wordt in de volksmond ook wel triple glas of driedubbel glas genoemd. U raadt het al, dit bestaat uit drie lagen glas, welke door twee afstandhouders aan de randen van het glas uit elkaar worden gehouden. Tussen iedere glasplaat zit een laag stilstaande lucht of edelgas. Deze stilstaande lucht zorgt voor een goede isolatie, door de dubbele laag lucht die er tussen zit isoleert het extra goed en wordt warmte of kou goed buiten gehouden.

triple glas

Hoe wordt glas-in-lood verwerkt in uw ramen?

Het glas-in-lood wordt eerst op ambachtelijke wijze gemaakt voordat het tussen het dubbel glas in geplaatst wordt. Net zoals bij HR ++ glas wordt het dubbel glas door een afstandhouder aan de randen van het glas uit elkaar gehouden. Het glas in lood wordt in het midden van de afstandhouder met een stukje lood in een Y vorm geplaatst. Daarna wordt het geheel fabrieksmatig tussen het isolatieglas gemonteerd.

Dubbel-glas-glas-in-lood    Dubbel isolatieglas met glas-in-lood

Wat u nog meer moet weten over glas:

wat u nog meer moet weten
Kan ik ook kiezen voor tripleglas met glas-in-lood?

Het is ook mogelijk om glas-in-lood toe te passen bij tripleglas, dan wordt het glas-in-lood aan de binnenzijde tussen het ‘dubbel’ glas in geplaatst, het glas wordt door een afstandhouder  aan de randen van het glas uit elkaar gehouden, vervolgens wordt het glas-in-lood met een stukje lood in een Y vorm geplaatst in het midden van deze afstandhouder. Echter wordt er ook nog een tweede afstandhouder tussen het middelste glas en het derde (triple) glas geplaatst. Zo heb je triple glas met glas-in-lood.

Triple-glas-met-glas-in-lood   Triple isolatieglas met glas-in-lood

Het glas-in-lood is bij tripleglas is ondanks de extra laag glas nog steeds goed zichtbaar. Zo kunt u toch voldoen aan de modernste eisen met een sfeervolle authentieke look. Bohaco werkt voor het glas-in-lood samen met Glasatelier Smits.

Is uw glas beslagen?

Dat kan onder bepaalde omstandigheden voorkomen, in het artikel: Mijn dubbel glas is beslagen leggen wij u uit hoe dit komt.

Wat weegt een stuk glas?

Bent u benieuwd wat het gewicht van het glas is in uw nieuwe kunststof of aluminium kozijnen? Dit kunt u gemakkelijk uitrekenen. Dubbel glas weegt 2,5 kilo per mm dikte, per m2.

Bijvoorbeeld:
U heeft een kozijn met dubbel glas en het kozijn is 1m x 1m =1m2 . Een raam met dubbel glas bestaat meestal uit de samenstelling: 5mm en 4 mm = 9mm, het glas weegt 2,5 kilo per mm dikte, per m2.

Dan is de rekensom: 1m2 x 9mm x 2,5kg = 22,5 kg.

Kiest u voor triple glas? Dit is ongeveer 10 kilo per m2 zwaarder dan dubbel glas. U kunt zich voorstellen dat het een behoorlijk gewicht is waar onze monteurs mee te maken krijgen. Vandaar dat wij met 2 of meer monteurs bij u thuis komen monteren en waar nodig en wenselijk gebruik maken van hulpmiddelen.