Zwarte kozijnen – dé woontrend van dit moment!

Een stijlvolle woning maakt u niet alleen met accessoires, de basis hiervan ligt in de uitstraling van uw woning. Uw ramen en deuren zijn hier een belangrijk onderdeel van. De laatste jaren heeft zich voorzichtig een nieuwe woontrend ontwikkeld, zwarte kozijnen! Wat is er nu zo bijzonder aan zwarte kozijnen? Wat is er mogelijk met zwarte kozijnen? En wat zijn de voordelen van zwarte aluminium kozijnen? Bohaco legt het u graag uit.

Wat is er nu zo bijzonder aan zwarte kozijnen?

Architecten geven er bij bepaalde bouwstijlen al jaren de voorkeur aan, zwarte aluminium kozijnen. Door het slanke profiel en de strakke vormgeving zorgen zij voor een stijlvolle uitstraling voor moderne als ook landelijke woningen. Het kan in bijna iedere woning worden toegepast en geeft uw woning niet alleen een klassieke maar ook een stoere touch.

Naast de stijlvolle uitstraling zorgen zwarte kozijnen aan de binnenzijde voor een omlijsting van uw buitenaanzicht. Daarnaast zorgen aluminium kozijnen voor optimale lichtinval in uw woning en traditionele elegantie. Bekijk met uw eigen ogen hoe stijlvol zwarte kozijnen kunnen zijn, op Pinterest hebben we speciaal voor u een bord gemaakt met de mooiste zwarte kozijnen.

Het klassieke stoeltjesprofiel

In de laatste trends zien we veelal het gebruik van het klassieke ‘stoeltjes’ profiel. Dit profiel is afgeleid van de stalen kozijnen die veel werden toegepast in de jaren ’20 en ’30 van de vorige eeuw. Bekende architecten als Dudok, Duiker, Peutz en Rietveld gebruikten het stoeltjesprofiel vaak in hun ontwerpen.

Vanwaar de naam stoeltjesprofiel? De doorsnede van het profiel lijkt op een h ook wel vergelijkbaar met het zijaanzicht van een stoel. Bohaco kiest voor het werken met duurzame hoog isolerende aluminium kozijnen, waarin ook het ‘stoeltjesprofiel’ te verkrijgen is, bij ons ook wel het staallook profiel genoemd.

Wat is er mogelijk met zwarte kozijnen?

Wat is er eigenlijk niet mogelijk met zwarte kozijnen? De keuze opties bij aluminium kozijnen zijn ruim. Een voordeel van aluminium kozijnen is dat deze in iedere gewenste vakverdeling gemaakt worden.

Daarnaast zijn er nog diverse afwerkingsopties waaruit u kunt kiezen. De meest populaire keuze op dit moment is structuur, maar u heeft de keuze uit: mat, hoogglans, structuur en structuur met metallic.

Naast de kleur zwart (RAL 9005) zijn de kleuren zwart grijs (RAL 7021), antraciet grijs (RAL 7016) ook erg populair. In totaliteit is er keuze uit wel ± 600 verschillende kleuren. Bij aluminium kozijnen is het bovendien mogelijk dat u eenvoudig voor de binnen- en buitenkant een verschillende kleur kiest.

Ook triple glas behoort tot de opties bij nieuwe aluminium kozijnen, echter is uw glaskeuze afhankelijk van de huidige situatie in uw woning.

Wat zijn de voordelen van zwarte aluminium kozijnen?

De aluminium kozijnen van Bohaco bestaan uit een geïsoleerd 3 kamer profiel, welke zijn gevuld met een hoog isolerend schuim. Hiermee heeft u niet alleen een mooi kozijn maar ook een duurzaam goed isolerend kozijn. Afhankelijk van uw bestaande situatie is de kans groot dat u hiermee op uw energierekening bespaart.

De kozijnen zijn standaard uitgevoerd volgens inbraakwerendheid klasse 2 en voldoen hiermee aan de eisen die gesteld zijn in het Politiekeurmerk Veilig Woning.

Vervangt u oude houten kozijnen voor aluminium kozijnen, dan is de vijfjaarlijkse schilderbeurt verleden tijd.  Aluminium kozijnen zijn onderhoudsvriendelijk. Onze profielen voldoen aan de hoogste eisen op gebied van kleurstabiliteit, glansbehoud en weerbestendigheid.

Daarnaast zijn de kozijnen gemakkelijk te reinigen. Speciaal voor u hebben we de tips voor de schoonste kozijnen op een rijtje gezet.

Gratis advies op een moment dat het u schikt?

Onze verkoopadviseurs adviseren u graag over de mogelijkheden in uw woning. Maak vrijblijvend een afspraak, bij u thuis of in de showroom.

Wilt u meer van dit soort artikelen lezen en op de hoogte blijven van trends rondom ramen, deuren, serres en zonwering? Volg ons via Facebook, Instagram, Pinterest of abonneer u op onze nieuwsbrief.