Kozijnen schilderen of vervangen? Een bekend dilemma. Wilt u voorgoed verlost zijn van het terugkerende schilderwerk met bijbehorende kosten? Vervang dan uw houten kozijnen voor nieuwe kunststof kozijnen! En dan hebben we het nog niet gehad over de besparing op uw energierekening. Bohaco rekende uit wat u kunt besparen op uw woonlasten.

Nooit meer schilderen

Door de aanschaf van kunststof kozijnen bent u voorgoed verlost van kozijnen schilderen. Een terugkerende en tijdrovende klus. Want wilt u het goed aanpakken? Dan loopt u jaarlijks het schilderwerk na om het te controleren en waar nodig bij te werken. Gemiddeld is het buitenschilderwerk eens in de 5 a 10 jaar aan de beurt voor groot onderhoud.

Nadelen van het zelf uitvoeren van buitenschilderwerk:

  • Het kost veel vrije tijd en misschien zelfs kostbare vakantiedagen.
  • Veel mensen werken niet graag op een ladder
  • U heeft als leek veel langer werk dan een professionele schilder

Daarom wordt er in veel gevallen gekozen voor een vakman. Maar ja, het uitbesteden kost een flinke smak geld. Met onderhoudsvriendelijke kunststof kozijnen is dit allemaal verleden tijd. Met een verwachte levensduur van gemiddeld 50 jaar (Volgens onderzoek van BDA Geveladvies) bent u als het ware uw hele leven bevrijd van schilderwerk.

Verlost van terugkerende schilderkosten

Afhankelijk van het woningtype kost een schilderbeurt voor uw woning zo´n  € 1.000,- tot € 6.000,- wanneer u dit uitbesteedt*. Als u schildert volgens het gemiddelde van 5 a 10 jaar, dan zou u met de aanschaf van kunststof kozijnen ten minste zo’n 6 schilderbeurten besparen. Dit kan oplopen van € 6.000,- tot € 60.000,-.

* Kosten buitenschilderwerk:
€ 1.000,-  |  Appartement
€ 1.500,-  |  Tussenwoning
€ 3.000,-  |  Hoekhuis of 2 onder 1 kap
€ 6.000,-  |  Vrijstaande woning

Flink besparen op uw energierekening

Oude kozijnen met oud glas isoleren een stuk minder dan nieuwe kunststof kozijnen met HR++ of zelfs triple glas. Vervangt u uw oude kozijnen door nieuwe kunststof kozijnen met HR++ glas? Dan profiteert u al snel van een besparing van enkele honderden euro´s per jaar aan energiekosten! Hoe hoog uw exacte besparing uitvalt is afhankelijk van allerlei factoren. Informatie over gemiddelde besparing per huistype en uw huidige kozijnen kan hier een richting in geven. U vindt deze informatie in ons uitgebreide artikel: ‘Energie besparen kozijnen vervangen’.

Up to date

Wilt u meer van dit soort artikelen lezen en niks missen van trends rondom ramen, deuren, serres en zonwering? Volg ons via FacebookInstagramPinterest of abonneer u op onze nieuwsbrief.

Verlaag uw woonlasten

Nooit meer schilderen? En benieuwd naar uw besparing met nieuwe kunststof kozijnen? Onze adviseurs helpen u graag op een moment dat het u schikt, bij u thuis of in de showroom.

Gratis adviesShowrooms

Doe inspiratie op rondom kunststof kozijnen:

Bent u er nog niet helemaal uit of kunststof kozijnen geschikt zijn voor uw woning? Bekijk onderstaande referenties en ontdek welke kunststof kozijnen bij uw huis passen!