Voordeur vervangen – Hoe gaat dit in zijn werk?

Regelmatig krijgt Bohaco de vraag: “Ik wil mijn oude voordeur vervangen door een kunststof voordeur of aluminium voordeur, hoe gaat dit in zijn werk?”. Wij hebben dit proces voor u in kaart gebracht zodat u in enkele stappen kunt zien wat er gaat gebeuren bij het vervangen van uw oude voordeur.

Voordeur vervangen? Stap 1: het uitbreken van uw oude voordeur

Deze bestaande (houten) voordeur wordt vervangen door een typisch (oud)Hollandse kunststof voordeur. Eerst worden de bestaande (houten) kozijnprofielen uitgebroken.

Voorbereiden spouw

Zodra de oude kozijnprofielen zijn uitgebroken kunnen we de spouwmuur inkijken, vervolgens gaan we deze weer dichten.

Er worden nieuwe geïmpregneerde spouwlatten geplaatst. Deze spouwlatten zorgen ervoor dat de spouw weer netjes dicht zit en dat we het kozijn er op vast kunnen schroeven. Wanneer het oude lood slecht is wordt er nieuw lood aangebracht. Het lood zorgt ervoor dat het water dat in de spouw komt via het lood weg kan.

De spouwlatten worden zowel binnen als buiten afgepurd zodat de spouw compleet dicht is. Ook wordt het kozijn incl. onderdorpel in de opening geplaatst. Daarna kunnen we verder naar de volgende stap.

Plaatsen van het kozijn

De kozijnstijl aan de scharnierzijde van de deur wordt waterpas en vlak vastgeschroefd aan de spouwlatten. Ook plaatsen we aan de bovenzijde een extra schroef in verband met de trekkracht van de vleugel (deur).

Vervolgens wordt de deurvleugel in het kozijn gehangen, daarna wordt de kozijnstijl aan de krukzijde (klink) vastgeschroefd en rechtgezet. Het kozijn aan de krukzijde wordt recht gezet op de rechtheid van de deurvleugel zodat deze altijd 100% aansluit. De deur wordt daarna ook aan de binnenzijde afgepurd.

De afwerking

Daarna beginnen we met het afkitten van de voordeur, dit doen we omdat door het kitten de kier tussen het kozijn en de muur altijd water- en luchtdicht is. Bij het gebruik van een rubber ontstaan altijd nog openingen bij de voegen. Aan de binnenzijde wordt bij een renovatie normaal ook een strip gekit, deze wordt tegen het kozijn en op de muur afgekit zodat dit ook een goede afdichting geeft.

De voordeur is afgekit en het lood is afgesneden. Daarmee zijn we aangekomen bij de laatste stap.

Het eindresultaat – uw oude voordeur vervangen voor een nieuwe!

Het eindresultaat, deze nieuwe kunststof voordeur is klaar voor gebruik.

Wilt u inspiratie opdoen en kijken welke mogelijkheden er zijn in kunststof deuren? Of gaat u liever voor een aluminium deur? Bekijk de mogelijkheden op onze inspiratiepagina.

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden in uw woning? Onze verkoopadviseurs adviseren u graag. Maak vrijblijvend een afspraak, bij u thuis of in de showroom.