Veiligheidsglas – Wat is dat?

Bohaco heeft veiligheid hoog in het vaandel staan. We vinden het belangrijk dat onze producten in uw woning niet alleen veilig zijn, maar ook een veilig gevoel geven. Het glas is hier een belangrijk onderdeel van. Wij leggen u graag uit wat veiligheidsglas is, wanneer het toegepast dient te worden en wat het verschil is met standaard glas.

Wat is het verschil tussen ‘normaal’ en ‘veiligheidsglas’?

Bij normaal glas kunnen bij breuk gevaarlijke scherven of openingen in het glas ontstaan, wat kan leiden tot lichamelijk letsel.

Veiligheidsglas bevat een veilig breukpatroon, hierin ontstaan bij breuk geen grote scherven of openingen. De kans op ernstig letsel is daarmee beperkt. Kleine ongelukken zijn helaas nooit uit te sluiten maar het risico is hiermee tot een minimum beperkt.

Welk glas gebruikt Bohaco standaard?

Bohaco past in haar aluminium kozijnen, aluminium deuren, kunststof kozijnen, kunststof deuren, tuindeuren, vouwwanden en schuifpuien standaard HR++ glas toe. HR ++ glas staat voor isolerend dubbel glas. Dit zegt echter niets over de veiligheid van het glas. Bohaco adviseert haar klanten daarom altijd veiligheidsglas toe te passen volgens de norm NEN 3569. Hieruit volgt de keuze van Bohaco om bij glas onder de 85 cm altijd veiligheidsglas te plaatsen.

Waar past u veiligheidsglas toe?

Op de plekken in huis waar het glas gemakkelijk bereikbaar is, zoals in een achter- en/of voordeur,  schuifpui, of ramen die tot op de vloer komen, is er een groter risico dat er zich een ongeval kan voordoen met het glas. In de meeste gevallen wordt veiligheidsglas toegepast aan de binnenzijde. Maar wanneer het glas gemakkelijk te bereiken is vanuit de buitenkant, denk hierbij aan een terras, speelplek etc. dan zal er ook aan de buitenzijde veiligheidsglas toegepast worden. Wat er verplicht is staat beschreven in de NEN 3569 norm.

Waar kan in uw woning letsel ontstaan?

De belangrijkste vraag is natuurlijk waar kan er in uw woning letsel ontstaat als er glas breekt? Heeft u (klein)kinderen, huisdieren etc., bedenk dan ook waar voor hun de gevaren in uw woning kunnen zitten. Bohaco hanteert naast de verplichte NEN norm ook altijd een stukje gezond verstand en zal in overleg met u advies geven vanuit haar ervaring en afhankelijk van de situatie.

Meer informatie?

Onze verkoopadviseurs adviseren u graag over de mogelijkheden in uw woning. Maak vrijblijvend een afspraak, bij u thuis of in de showroom.

Wilt u meer van dit soort artikelen lezen en op de hoogte blijven van trends rondom ramen, deuren, serres en zonwering? Volg ons via Facebook, Instagram, Pinterest of abonneer u op onze nieuwsbrief.