Triple glas, is dat dan zoveel beter als HR++ glas? Een vraag die we steeds vaker horen in onze showroom. Dat is niet zo vreemd. U denkt na over renovatie, verbouw of nieuwbouw van uw woning. En dan zijn er zoveel keuzes. Kiest u voor kunststof kozijnen? Of toch voor aluminium kozijnen? Kiest u voor standaard beglazing (HR ++) of gaat u voor de duurzaamste kozijnen en kiest u voor driedubbel glas (HR +++)? Bohaco licht in dit artikel graag toe wat de voordelen zijn van deze in populariteit toenemende glassoort.

Wat zijn de voordelen van triple glas?

Triple glas zorgt voor een betere isolatie van je kozijnen en dus ook van uw woning. Door deze extra isolatie blijft uw woning in de zomer lekker koel en gaat er in de winter zo min mogelijk warmte verloren. Bovendien is er door de hoge isolatie minder sprake van koudeval wat een grote winst in comfort oplevert. Heeft u wel eens last van geluidsoverlast vanuit buiten? Naast isolatie van warmte en kou zorgt dit glas ook voor een betere geluidsisolatie.

P

Voordelen

  • Energiebesparing door betere warmte-isolatie
  • Meer comfort door minder koudeval
  • Minder omgevingsgeluid door betere geluidsisolatie

Waar moet ik rekening mee houden bij triple glas?

Ten eerste dient u door de hoog isolerende werking van triple glas er rekening mee te houden dat dit glas soms kan beslaan. Deze mogelijkheid bestaat voornamelijk in de ochtenduren in het voor- en najaar. Meer hierover leest u in ons artikel over beslagen ramen.

Ten tweede is er door de hoog isolerende werking van triple glas ook meer kans op een thermische breuk in het glas. Een thermische breuk ontstaat bij hoge temperatuurverschillen in het glas, bij niet gelijkmatige opwarming van de ruit. Doordat glas slecht warmte geleidt, probeert het warme stuk uit te zetten terwijl het koude stuk dit probeert tegen te houden. Hierdoor ontstaat er spanning in het materiaal.  Een thermische breuk ziet er meestal uit als één breuklijn die loodrecht vanuit de rand van het glas begint en in een grillige vorm verder loopt.

Tot slot kan het door het hoog isolerende effect van triple glas voorkomen dat u WiFi bereik in bijvoorbeeld uw tuin afneemt en minder ver rijkt dan voorheen.

P

Houd rekening met

  • meer kans op beslaan aan buitenzijde
  • Grotere kans op thermische breuk
  • Verminderd wifi bereik in tuin

Kan ik in iedere woning triple glas plaatsen?

Doordat triple glas dikker is (omdat er een extra glas plaat tussen zit) en daarom ook zwaarder is, heeft dit gevolgen voor de situatie waar het nieuwe kozijn in moet komen. Deze constructie moet erop berekend zijn dat deze het extra gewicht kan dragen. Ook is een kozijn met triple glas dikker dan een kozijn met dubbelglas. Daarom moet de sponning waarin we het kozijn plaatsen ook dieper zijn. Bij nieuwbouw is dit vaak geen probleem, bij renovatie van uw woning kijken we graag voor u of de sponning dit extra gewicht kan dragen.

Triple glas voor een beter isolerende woning?

Kiest u alleen voor triple glas om uw bestaande woonhuis beter te isoleren? Dan moet u er bij stil staan dat enkel nieuwe kozijnen vaak niet voldoende zijn. Denk dan ook aan isolatie van uw gevel, vloer en dak. Het isolatieniveau hiervan moet om zinvol te zijn, immers gelijke tred houden met uw kozijnen. Dit alles is natuurlijk ook afhankelijk van uw type woning. Onze verkoopadviseurs adviseren u graag bij de beste keuze voor uw woning.

Gratis advies op een moment dat het u schikt?

Onze verkoopadviseurs adviseren u graag over de mogelijkheden in uw woning. Maak vrijblijvend een afspraak, bij u thuis of in de showroom.

Wilt u meer van dit soort artikelen lezen en op de hoogte blijven van trends rondom ramen, deuren, serres en zonwering? Volg ons via Facebook, Instagram, Pinterest of abonneer u op onze nieuwsbrief.