Mijn RVS deurbeslag roest – Hoe kan dit en hoe krijg ik het weg?

Uw RVS deurbeslag roest in de vorm van kleine roestvlekjes. U geniet al enige tijd van uw met zorg uitgekozen kunststof of aluminium deur met RVS deurbeslag. En nu lijken er kleine roestplekjes te verschijnen op uw RVS deurbeslag, brievenbus of huisnummer. Hoe kan dit nu gebeuren? RVS roest toch niet? En misschien nog belangrijker, hoe krijgt u deze vlekjes weer weg? Bohaco legt het u graag uit.

Roestvrij of roestvast staal?

Een veelgemaakte denkfout is dat de afkorting RVS staat voor roestvrij staal en absoluut niet kan roesten. De term RVS staat echter voor roestvast staal. Wanneer RVS in aanraking komt met bijvoorbeeld chloor of staal kan er namelijk wel degelijk roest ontstaan. Gelukkig komt dit maar zelden voor. Een belangrijke eigenschap van RVS is dat het een herstellend vermogen en een beschermlaag heeft die aan kan groeien. Dankzij deze eigenschap kan roestvast staal jarenlang in topconditie blijven.

Vliegroest, wat is het en hoe krijg ik het weg?

Stel, u heeft zorgvuldig gehandeld en uw RVS deurbeslag is niet in contact geweest met chloor of staal. Maar toch heeft uw RVS deurbeslag roest in de vorm van kleine roestvlekjes. Vaak hebben we dan te maken met vliegroest. Vliegroest ontstaat door ronddwarrelende en neerslaande ijzerdeeltjes uit de lucht. Deze deeltjes kleven zich vast aan het RVS product, gaan roesten en zo ontstaat vliegroest. Vliegroest ziet er uit als een iets ruwere oppervlakte met een oranje/bruine kleur.

 

Gelukkig kunt u vliegroest zelf gemakkelijk verwijderen. Met een zachte spons of schoonmaakdoek, een sopje en een speciale RVS reiniger poetst u gemakkelijk de vliegroest van uw RVS deurbeslag, brievenbus of huisnummer. Vliegroest gaat er het gemakkelijkste af als het er niet al te lang op zit. Zorg ervoor dat u het zo snel mogelijk schoonmaakt; en uw RVS deurbeslag roest niet meer!

Tips voor de schoonste RVS oppervlakken

Het onderhouden van uw RVS producten gaat gemakkelijk met de normale schoonmaak mee. U kunt deze namelijk het beste met een sopje met mild schoonmaakmiddel, zachte spons of doek schoonmaken en daarna afspoelen met schoon water. Voor het onderhouden van uw RVS deurbeslag, brievenbus of huisnummer kunt u deze het beste na uw schoonmaakbeurt behandelen met een speciaal onderhoudsmiddel voor RVS oppervlakten.

Daarnaast hebben we speciaal voor u enkele tips voor de schoonste kunststof kozijnen op een rijtje gezet.

Gratis advies op een moment dat het u schikt?

Onze verkoopadviseurs adviseren u graag over de mogelijkheden in uw woning. Maak vrijblijvend een afspraak, bij u thuis of in de showroom.

Wilt u meer van dit soort artikelen lezen en op de hoogte blijven van trends rondom ramen, deuren, serres en zonwering? Volg ons via Facebook, Instagram, Pinterest of abonneer u op onze nieuwsbrief.