Onderhoud aan uw kunststof en aluminium ramen en deuren lastig? Nee hoor, wij helpen u graag op weg. Bohaco adviseert haar klanten om jaarlijks onderhoud te verrichten aan haar ramen en deuren. Het gaat dan niet alleen om het schoonmaken van het glas, maar ook om het schoonmaken en smeren van de bewegende delen in uw ramen en deuren.

Onderstaand treft u een aantal onderhoudsvideo’s aan. In deze video’s leggen wij u stap voor stap uit hoe u gemakkelijk  onderhoud kunt verlenen aan uw ramen en deuren. De meest voorkomende problemen kunt u middels deze video zelf oplossen.

Onderhoud video’s

Mijn draaikiepraam gaat niet makkelijk op de kiepstand.

Om het probleemloos functioneren van uw kunststof en aluminium kozijnen te garanderen is het verstandig om het beslag jaarlijks te ontdoen van zand en vuil. Vervolgens smeert u alle bewegende delen rondom de kozijnvleugel in met een multispray (bijvoorbeeld WD-40, verkrijgbaar bij doe-het-zelf zaken).

In onderstaande video laten wij u zien hoe u het raambeslag kunt smeren, met twee voorbeelden van bij Bohaco veelvoorkomend raambeslag (Roto en Siegenia beslag).

Mijn draaikiepraam gaat niet makkelijk op de kiepstand (verdektliggend beslag).

Om het probleemloos functioneren van uw kunststof en aluminium kozijnen te garanderen is het verstandig om het beslag jaarlijks te ontdoen van zand en vuil. Vervolgens smeert u alle bewegende delen rondom de kozijnvleugel in met een multispray (bijvoorbeeld WD-40, verkrijgbaar bij doe-het-zelf zaken).

In onderstaande video laten wij u zien hoe u het verdektliggend raambeslag in uw kunststof of aluminium kozijnen kunt smeren, in het voorbeeld ziet u verdektliggend raambeslag van Roto.

Mijn draaikiepraam draait niet makkelijk dicht.

Om het probleemloos functioneren van uw kunststof en aluminium kozijnen te garanderen is het verstandig om het beslag jaarlijks te ontdoen van zand en vuil. Vervolgens smeert u het beslag in met kogellagervet (verkrijgbaar bij doe-het-zelf zaken of fietsenwinkels).

In onderstaande video laten wij u zien hoe u het raambeslag kunt insmeren, met twee voorbeelden van bij Bohaco veelvoorkomend raambeslag (Roto en Siegenia beslag).

Mijn deur valt niet goed in het slot.

De kunststof en aluminium deuren van Bohaco vallen vanzelf in het slot. Hierbij ontstaat er bij ieder gebruik wrijving bij de dagschoot. Door deze eens per jaar in te vetten blijft dit tot een minimum beperkt. Dit verhoogt de levensduur van de dagschoot. Anders kan deze door toenemende wrijving uiteindelijk afbreken en dient deze vervangen te worden.

U kunt uw dagschoot het beste insmeren met kogellagervet (verkrijgbaar bij doe-het-zelf zaken) of vaseline (verkrijgbaar bij drogist).

Let op: gebruik géén grafietpoeder, dit product kan problemen veroorzaken.

Genieten van soepele ramen en deuren

Vaak kunt u met het jaarlijks onderhouden van uw ramen en deuren ongewenste ongemakken voorkomen. Heeft u uw ramen en deuren goed onderhouden en bovenstaande geprobeerd? Dan is er wellicht iets anders aan de hand.

Heeft u ramen en deuren van Bohaco? Dan kunt u via het service formulier contact met ons opnemen. Bent u geen klant of heeft u producten die niet zijn geleverd en gemonteerd door Bohaco? Dan moeten wij u helaas teleurstellen. We proberen onze klanten zo goed mogelijk en zo snel mogelijk te helpen. Wegens de grote drukte hebben wij geconcludeerd dat dit niet lukt wanneer we service aannemen van producten die niet door ons zijn geleverd.