Kozijnen schoonmaken; hoe ga ik te werk?

Schoonmaken van kunststof en aluminium kozijnen

Kozijnen schoonmaken, hoe zit het daarmee? Moet ik mijn kunststof kozijnen in de was zetten? En heb ik speciaal schoonmaakmiddel nodig voor aluminium kozijnen?

Vragen over het schoonmaken van kunststof of aluminium kozijnen, stelt bijna iedere Bohaco klant. Heel terecht natuurlijk, want u wilt natuurlijk dat uw kozijnen er als nieuw uit blijven zien!

Daarom geven we u graag een aantal tips voor het kozijnen schoonmaken:

Om uw kunststof en aluminium kozijnen mooi te houden volstaat het om ze bij het regelmatige ramenlappen mee te nemen in de poetsbeurt.

  • Verwijder eerst het grofste vuil met een zachte doek of (hand)borstel. (bij structuurlak kiest u het beste voor een (hand)borstel)
  • Daarna gebruikt u een emmertje water met een niet agressief schoonmaakmiddel zoals bijvoorbeeld een scheutje afwasmiddel en neemt met een spons de kozijnen af.
  • Tot slot droogt u na met een doek.

Het in de was zetten van kunststof kozijnen is bij hoogwaardige kwaliteit kunststof profielen zoals die van Bohaco absoluut niet nodig.

Tips voor streeploze ramen:

En omdat bij schone kozijnen ook schone ramen horen, hierbij nog een aantal tips voor streeploze ramen:

  • Veeg de ramen eerst schoon met een (hand)borstel of zachte doek.
  • Gebruik alleen water of water met een scheutje ammoniak en een paar druppeltjes afwasmiddel.
  • Was het glas, de randen en hoeken met een spons.
  • Veeg hierna de hoeken van de ramen droog.
  • Gebruik een rubberen raamwisser en trek de ramen van boven naar benden droog. Maak uw trekker regelmatig schoon.
  • Veeg de randjes nog eens na met een droge zachte doek.

Extra tip!

Tegenwoordig zijn er handige apparaatjes verkrijgbaar waarmee bovenstaande klus nog eenvoudiger gaat. In plaats van de spons en trekker gebruikt u een spuitflacon met ingebouwde spons en een elektrische waterzuiger. Handig als u even snel een paar ramen wilt doen! Daarnaast geeft het minder rommel bij het schoonmaken van uw kozijnen.

Meer weten?

Wilt u na het lezen van dit bericht over kozijnen schoonmaken, nog andere tips met betrekking tot kozijnen en deuren? Of heeft u vragen? Onze verkoopadviseurs adviseren u graag. Maak vrijblijvend een afspraak, bij u thuis of in de showroom.

Wilt u meer van dit soort artikelen lezen en op de hoogte blijven van trends rondom ramen, deuren, serres en zonwering? Volg ons via FacebookInstagramPinterest of abonneer u op onze nieuwsbrief.