Een koele woning met warm weer, het klinkt soms als een onmogelijke uitdaging. Maar niet getreurd, het is zeker mogelijk om tijdens warme dagen een aangenaam binnenklimaat te realiseren. Bohaco biedt graag de helpende hand en zet speciaal voor u enkele ‘coole’ tips op een rijtje.

Houdt overdag uw ramen en deuren gesloten

Om de warme temperatuur te weren, is het in de eerste plaats belangrijk dat de warme lucht niet in uw woning komt. Daarom houdt u overdag het beste uw ramen en deuren dicht. Wanneer uw woning over mechanische ventilatie beschikt, dan is het ook verstandig deze overdag uit te schakelen, zodat er geen verse warme lucht in uw woning wordt gepompt.

Lucht uw woning alleen begin en einde dag

Voor een koele woning lucht u het beste aan het begin én einde van de dag uw woning. Want op deze momenten is de buitentemperatuur vaak koeler dan de binnentemperatuur. Zet alle ramen en deuren tegen elkaar open en laat het lekker doorwaaien. Zorg er ook voor dat de tussendeuren openstaan, zodat de koele lucht goed door uw woning kan circuleren. Zodra de buitentemperatuur weer begint op te lopen, maakt u alles weer dicht. U kunt ervoor kiezen om uw ramen ’s nachts open te laten staan, let hierbij wel op de veiligheid. Bereikbare kozijnen laat u liever dicht, zodat er geen ongewenste bezoekers binnenkomen. Uw ramen op de kiepstand met de rolluiken zo goed als dicht, is ook een relatief veilige optie.

Zorg voor goede zonwering

Weer de zon uit uw woning. Een goede zonwering is hierbij van essentieel belang. Dit kan door de gordijnen die er al hangen dicht te maken, echter is het beter om de zon vanuit de buitenkant van uw woning te weren. U kunt hierbij denken aan zonneschermen, rolluiken, screens of (indien uw woning erover beschikt) luiken. Speciaal voor u hebben we de noviteiten 2018 op het gebied van zonwering op een rijtje gezet.

Vermijd gebruik van elektrische apparatuur

Om de temperatuur in huis zo aangenaam mogelijk te houden, is het van belang dat u binnen geen hitte produceert. Stel het stofzuigen uit tot in de avond, zet de vaatwasser pas aan als u naar bed gaat, draai een wasje als u opstaat en in plaatst van koken, legt u een heerlijk stukje vlees op uw barbecue of geniet u van een lekkere verse maaltijdsalade.

Koele woning? Denk ook aan uw isolatie

Een belangrijk onderdeel van een aangenaam binnenklimaat is de isolatie van uw woning. Onder andere uw ramen, deuren en glas hebben invloed op de isolatiewaarde van uw woning. Nieuwe kunststof kozijnen met triple glas isoleren stukken beter dan oude houten kozijnen met enkel glas. Het is geen oplossing voor de korte termijn, maar op langere termijn zeker de moeite waard om te overwegen. Want uw woning is dan niet alleen beter geïsoleerd, u bespaart bij koud weer ook op uw energierekening!

Groene beschutting

Zorg voor voldoende groene beschutting rondom uw woning in de vorm van bomen en struiken. Niet alleen is het lekker om in de schaduw buiten te zitten. Indien uw woning nog in de schaduw van uw tuin valt, werkt het ook nog eens verkoelend voor uw woning. Doordat die ene mooie boom de zon tegenhoudt, blijft het binnen weer net iets koeler.

Wilt u meer van dit soort artikelen lezen en op de hoogte blijven van trends rondom ramen, deuren, serres en zonwering? Volg ons via Facebook, Instagram, Pinterest of abonneer u op onze nieuwsbrief.