De inbraakpreventie checklist zorgt ervoor dat u onbezorgd op vakantie gaat. Het is namelijk eindelijk zover, de zomer is aangebroken, uw vakantie komt steeds dichterbij. Op vakantie wilt u heerlijk relaxen, genieten en u nergens druk om maken. Daarom maakte Bohaco speciaal voor u een inbraakpreventie checklist, mét handige geheugensteun voor de buren. Hiermee blijft uw ultieme vakantiegevoel onverstoord!

1. Op vakantie? Maak afspraken met vertrouwde buren!

Meldt bij uw buren dat u met vakantie bent en vraag of ze op uw woning willen letten tijdens uw afwezigheid. Vraag of uw buren uw gordijnen open/dicht doen; of ze de planten water willen geven en de post uit het zicht willen opruimen. Dit geeft een bewoonde indruk en schrikt inbrekers af. Download hier een vakantiekaart als handig geheugensteuntje voor uw buren.

2. Leg geen kostbaarheden in het zicht

Een slimme manier van inbraakpreventie is ervoor te zorgen dat kostbaarheden uit het zicht zijn opgeborgen. Denk hierbij aan bijvoorbeeld een laptop, tablet, camera of kostbare sieraden.

3. Zorg voor leven in uw woning

Laat uw woning leven. Leg een tijdschrift open op tafel, laat nog wat afwas op uw aanrecht staan of zet een leeg glas op tafel. Zorg ook dat uw verlichting op een schakelklok zit ingeschakeld. 1 op de 3 bewoners laat ’s avonds thuis licht branden. U toch ook? Daarnaast is een bewegingssensor of tijdklok op uw buitenverlichting ook een aanrader. Inbrekers staan niet graag in de schijnwerpers.

4. De ‘wij zijn gewoon thuis’ oprit

Plaats uw eventuele tweede auto op de oprit tijdens uw vakantie. Of vraag aan uw buren of ze af en toe op uw oprit willen parkeren. Zo geeft u de indruk dat er iemand thuis is.

5. Uw woning beschermd met Bohaco producten

Veiligheid is een belangrijk thema voor onze klanten. En een goede veiligheid van uw woning (niet alleen tijdens de vakanties) begint dan ook bij de basis. Daarom adviseert Bohaco ten alle tijden, ramen, deuren en serres die ruimschoots voldoen aan de strengste veiligheidseisen. Uw veiligheid en woongenot staat bij ons voorop. Niet alleen voldoen onze producten aan het politiekeurmerk, ze zijn ook voorzien van gecertificeerd hang- en sluitwerk. Hoe veiliger uw ramen en deuren, des te kleiner is de kans op een inbraak.

6. Inbrekers zijn ook online

‘Heerlijk genieten hier op de Spaanse camping #vakantie’ of ‘Ik plaats snel even mijn nieuwste vakantie selfie op Instagram’. Heel erg leuk om te laten zien maar ook inbrekers weten u online te vinden. Vermeld daarom niet op social media dat u op vakantie bent, of let erop dat u het bericht alléén met vrienden deelt. Wilt u uw vrienden toch laten meegenieten van uw vakantiepret? Stuur ze dan een afbeelding via WhatsApp.

7. Inbraakpreventie – het gehele jaar door

Inbrekers gaan helaas niet met vakantie. Laat uw woning dan ook altijd veilig achter. Controleer voor ieder vertrek of uw ramen en deuren zijn afgesloten en de sleutel niet meer in het slot staat. Sluit ook altijd uw woning af, ook als u maar een paar minuutjes van huis bent. Wilt u meer inbraakpreventie tips lezen? Bekijk ze hier.

Zelf de veiligheid van Bohaco producten ervaren?

Al bijna 40 jaar staat Bohaco voor kwalitatieve, duurzame en veilige kunststof en aluminium ramen, deuren, serres en zonwering. Wist u dat wij naast de standaard veiligheidsmaatregelen u ook een extra veiligheidspakket kunnen bieden? Met bijvoorbeeld een digitale deurspion of inbouw kierstandhouder. Onze verkoopadviseurs adviseren u graag over de mogelijkheden in uw woning. Maak vrijblijvend een afspraak, bij u thuis of in de showroom.

Wilt u meer van dit soort artikelen lezen en op de hoogte blijven van trends rondom ramen, deuren, serres en zonwering? Volg ons via FacebookInstagramPinterest of abonneer u op onze nieuwsbrief.