Glas

Glas – een belangrijk onderdeel van het product

Glas vormt een zeer belangrijk onderdeel van de Bohaco producten. Al was het maar omdat het wat betreft oppervlakte het grootste deel voor haar rekening neemt. Maar dat is natuurlijk niet de belangrijkste reden. Het heeft invloed op veel aspecten. Wat denkt u bijvoorbeeld van comfort, veiligheid, isolatie, en uiterlijk? Bij al deze facetten speelt het een grote rol.

Eigenschappen glas:

  • geluids en warmte isolerend
  • zonwerend
  • veiligheid
  • glas-in-lood
  • figuurglas
Bel of mail mij terugBezoek showroom

Wat u nog meer moet weten over glas:

Hoe wordt glas-in-lood verwerkt in uw ramen?

Het glas-in-lood wordt eerst op ambachtelijke wijze gemaakt voordat het tussen het dubbel glas in geplaatst wordt. Net zoals bij HR ++ glas wordt het dubbel glas door een afstandhouder aan de randen van het glas uit elkaar gehouden. Het glas in lood wordt in het midden van de afstandhouder met een stukje lood in een Y vorm geplaatst. Daarna wordt het geheel fabrieksmatig tussen het isolatieglas gemonteerd.

Dubbel isolatieglas met glas-in-lood

Kan ik ook kiezen voor tripleglas met glas-in-lood?

Het is ook mogelijk om glas-in-lood toe te passen bij tripleglas, dan wordt het glas-in-lood aan de binnenzijde tussen het ‘dubbel’ glas in geplaatst, het glas wordt door een afstandhouder  aan de randen van het glas uit elkaar gehouden, vervolgens wordt het glas-in-lood met een stukje lood in een Y vorm geplaatst in het midden van deze afstandhouder. Echter wordt er ook nog een tweede afstandhouder tussen het middelste glas en het derde (triple) glas geplaatst. Zo heb je triple glas met glas-in-lood.

Triple isolatieglas met glas-in-lood

Het glas-in-lood is bij tripleglas is ondanks de extra laag glas nog steeds goed zichtbaar. Zo kunt u toch voldoen aan de modernste eisen met een sfeervolle authentieke look. Bohaco werkt voor het glas-in-lood samen met Glasatelier Smits.

Is uw glas beslagen?

Dat kan onder bepaalde omstandigheden voorkomen, in het artikel: Mijn dubbel glas is beslagen leggen wij u uit hoe dit komt.

Beslagen ramen

Mijn dubbel glas is beslagen.

Beslagen ramen zijn ’s ochtends in het voor- en najaar geen onbekend gezicht. U vraagt zich misschien af: ”Hoe kan dat nu? Ik heb toch dubbel glas of HR++ glas. Isoleren mijn kunststof kozijnen of aluminium kozijnen dan wel voldoende?”

Condensvorming tussen de ruiten, dus in de spouw, mag natuurlijk niet voorkomen. Hiervoor neemt u direct contact op met ons. Maar wat u misschien niet weet is dat beslagen ramen aan de binnen- of buitenzijde een normaal en natuurlijk verschijnsel zijn. Voor beide situaties is een duidelijke verklaring. Graag leggen wij u dit uit.

Lees meer